Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020

Ιατροδικαστής για τη δολοφονία της βιολόγου: Τα δύο σενάρια για το πώς πέθανε!

Η πιο περίπλοκη υπόθεση!

17 Ιουλίου 2019 14:56
Ιατροδικαστής για τη δολοφονία της βιολόγου: Τα δύο σενάρια για το πώς πέθανε!
Follow us on Google News

Μιλώντας στον τοπικό ραδιοσταθμό «Radio 98.4» για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας, ο πεπειραμένος ιατροδικαστής υποστήριξε ότι η διαδικασία της νεκροψίας διήρκεσε εννέα ώρες και πως ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός.

Ο καθ' ομολογίαν 27χρονος δολοφόνος, που είναι αγρότης και youtuber, θα οδηγηθεί την προσεχή Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Το πρώτο -και πιο ακραίο- σενάριο για τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου, όπως είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης, είναι ο θάνατος να προκλήθηκε «από ασφυξία θέσης».

Ιατροδικαστής για τη δολοφονία της βιολόγου: Τα σενάρια για το πώς πέθανε!

Ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ήταν ζωντανή την ώρα που την έριξε από την τρύπα στο σπήλαιο. Σε αυτό το σενάριο ο θάνατος θα μπορούσε να επέλθει λόγω των καταγμάτων που υπέστη και τη στάση (θέση) που είχε το σώμα της.

«Εύχομαι να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Θα ήταν απάνθρωπο, ακραίο να πεθάνει αβοήθητη» σχολίασε ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται για τη δολοφονία της Σούζαν Ιτον είναι η ασφυξία να προκλήθηκε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών. Να σημειωθεί ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τρεις ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό δείχνει να απομακρύνεται η εκδοχή της δολοφονίας διά στραγγαλισμού.

Ιατροδικαστής για τη δολοφονία της βιολόγου: Τα σενάρια για το πώς πέθανε!

Ο κ. Παπαδομανωλάκης τόνισε επιπλέον ότι από τη νεκροψία που έγινε κατά την έρευνα της υπόθεσης δολοφονίας διαπιστώθηκε ότι οι κακώσεις που είχε στον θώρακα και τα σπασμένα πλευρά δεν ήταν θανατηφόρα. Επίσης μη θανατηφόρα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν και «τα τραύματα από αιχμηρό όργανο, πιθανώς μαχαίρι ή αιχμηρό τμήμα οχήματος» που βρέθηκαν στη σορό της δολοφονημένης βιολόγου Σούζαν Ιτον.

Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τα χτυπήματα από το αυτοκίνητο του δράστη, ωστόσο διέψευσε ότι την πάτησε με τα λάστιχα του οχήματος. Σε ό,τι αφορά το σκέλος της σεξουαλικής κακοποίησης ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης είπε ότι θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Δολοφονία βιολόγου: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 27χρονου!

Η οικογένεια του 27χρονου είχε ζητήσει από τον γνωστό δικηγόρο των Χανίων να αναλάβει την υπεράσπιση του, όμως νωρίς το πρωί μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων όπου και παραιτήθηκε.

Ερωτηθείς ο κ. Περράκης για το εάν έλαβε γνώση της δικογραφίας είπε πως δεν πήρε ποτέ τον φάκελο στα χέρια του.

 Δολοφονία βιολόγου: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 27χρονου!

Ο 27χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την Αμερικανίδα βιολόγο, αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής μετά από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε, ενώ σε βάρος του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία.

Αν κανείς από τους δικηγόρους της Κρήτης δεν θελήσει να αναλάβει την υπεράσπιση του θα του οριστεί από την εισαγγελία.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share