Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δολοφονία βιολόγου: H ομολογία-σοκ, το λευκό αυτοκίνητο και οι καταγγελίες!

Αποκαλύψεις που κόβουν την ανάσα!

17 Ιουλίου 2019 09:25
Δολοφονία βιολόγου: H ομολογία-σοκ, το λευκό αυτοκίνητο και οι καταγγελίες!

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια της άτυχης 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου που βιάστηκε και σκοτώθηκε από τον 27χρονο Χανιώτη, πατέρα δύο μικρών παιδιών.

Από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκαν τα ίχνη της 60χρονης γυναίκας ο σύζυγος της και τα παιδιά της έσπευσαν στην Κρήτη προκειμένου να κινήσουν γη και ουρανό, για τον εντοπισμό του δικού τους ανθρώπου. Όταν δυστυχώς η Σούζαν Ήτον εντοπίστηκε νεκρή στην σπηλιά αναχώρησαν για την πατρίδα τους.

Ο επικεφαλής των ερευνών στην Κρήτη ενημέρωνε καθημερινά τους οικείους της για τις εξελίξεις των ερευνών. Στο τελευταίο τηλεφώνημα στο οποίο τους είπε ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό, ο σύζυγος της δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα. Δεν θέλησε να μάθει πολλές λεπτομέρειες και έδωσε το τηλέφωνο στην αδελφή της Σούζαν Ήταν. Ο 27χρονος Γ.Π. ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ενώ σε βάρος ο του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης Σούζαν Ήτον καθώς σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης από την ηγεσία της αστυνομίας, ο 27χρονος σκότωσε και βίασε την επιστήμονα. Πριν η γυναίκα αφήσει την τελευταία της πνοή είχε ζήσει την απόλυτη φρίκη στα χέρια του 27χρονου. Ο νεαρός πατέρας δύο παιδιών χτύπησε τη γυναίκα δύο φορές με το αυτοκίνητο, την ακινητοποίησε, τη βίασε και την πέταξε στο σπήλαιο, έκανε μια σειρά λαθών που οδήγησαν στη σύλληψή του. Ο άνδρας ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα social media έχοντας μάλιστα ανεβάσει και βίντεο από τη σπηλιά όπου εγκατέλειψε την 60χρονη.

Ο 27χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι εντόπισε την Σούζαν Ήτον την ώρα που έκανε τζόκινγκ. «Είχα μεγάλη επιθυμία να κάνω σεξ. Πήρα το αυτοκίνητο και έψαχνα στις παραλίες να βρω μια γυναίκα. Έφτασα μέχρι το Κολυμπάρι. Πήρα τον δρόμο για το μνημείο επάνω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Στην επιστροφή είδα τη γυναίκα να τρέχει στον δρόμο. Δεν σταμάτησα. Προχώρησα και λίγο πιο πάνω έκανα αναστροφή. Είδα ότι δεν υπήρχε κανένας πεζός, κανένα αυτοκίνητο. Την πλησίασα από πίσω και τη χτύπησα με το αυτοκίνητο», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 27χρονος. Είδε από τον καθρέφτη ότι η γυναίκα συνέχισε να έχει τις αισθήσεις της. Έκανε όπισθεν και τη χτύπησε ξανά. Κρήτη: Εικόνες από την ανάσυρση της νεκρής τουρίστριας σε φαράγγι!

«Έβγαλα από το πορτ μπαγκάζ μια ομπρέλα θαλάσσης. Πέταξα τα σίδερα και με το πανί την κάλυψα και την έβαλα στο πορτ μπαγκάζ. Έφυγα αμέσως και πήγα στο Ξαμουδοχώρι. Την έβγαλα από το αυτοκίνητο και ενώ ήταν αναίσθητη της έκανα σεξ!»

Όταν έπεσε αναίσθητη την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ. Τη μετέφερε κοντά στο σπήλαιο. Εκεί την κακοποίησε σεξουαλικά και την πέταξε σε ένα φρεάτιο στο παλιο Πυροβολείο. Οι ιστολογικές θα δώσουν την απάντηση αν η Σούζαν Ήτον ήταν ζωντανή όταν την πέταξε στη δαιδαλώδη στοά. Ο δράστης δεν είχε συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν για σεξουαλική επίθεση. Οι αρχές ερευνούν τώρα πρόσφατη καταγγελία μίας τουρίστριας στο Κολυμπάρι. Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση αλλά ευτυχώς ο δράστης δεν τη βίασε. Η αστυνομία ερευνά αν πρόκειται για τον 27χρονο και η γυναίκα θα κληθεί να τον αναγνωρίσει. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι χτύπησε την άτυχη 60χρονη με το αυτοκίνητο του δύο φορές για να την ακινητοποιήσει. Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το λευκό ΙΧ που χρησιμοποίησε ο 27χρονος. Να σημειωθεί ότι τα ίχνη από τις ρόδες του οχήματος έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό του δράστη.

Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολύ περήφανος για το αυτοκίνητο του με το οποίο έβγαζε συχνά φωτογραφίες και το οποίο ήταν εκείνο που «έδεσε» την υπόθεση. Εκτός από τα ίχνη που είχαν αφήσει οι ρόδες του στην περιοχή της σπηλιάς έχει καταγραφεί και από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να κινείται στην ευρύτερη περιοχή κάτι που αρχικά είχε διαψεύσει ο 27χρονος στους αστυνομικούς όταν τον είχαν προσαγάγει στην Ασφάλεια Χανίων. «Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που κατηύθυνε τις έρευνές μας ήταν η ανεύρεση πρόσφατων ιχνών από ρόδες οχήματος σε αγροτεμάχιο που οδηγεί στο φρεάτιο του καταφυγίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού συνηγορούσε στη βάσιμη εκδοχή ότι η θανούσα μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό. Προχωρήσαμε μεθοδικά τις έρευνες μας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, πραγματοποιήσαμε συστηματικές αυτοψίες, συλλέξαμε υλικό από κλειστά κυκλώματα καμερών ασφαλείας, εξετάσαμε μάρτυρες και αξιοποιήσαμε συνδυαστικά όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών» ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, υποστράτηγος, Κώστας Λαγουδάκης.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share