Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Μάριος Παπαγεωργίου: Χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο εγκέφαλος της δολοφονίας!

Στους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό!

3 Ιουλίου 2019 14:49
Μάριος Παπαγεωργίου: Χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο εγκέφαλος της δολοφονίας!

Χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο 78χρονος «εγκέφαλος» της απαγωγής και, εν συνεχεία, της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργιού, καθώς το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Οι δικαστές του επέβαλαν ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 χρόνων κατά συγχώνευση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβιασης και συμμορία. Αντιθέτως, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μαριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για απόπειρα εκβιασης με αναστολή.

undefined
Δίκη δολοφονίας Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι
Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλακισης δύο χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή τριών χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελεας της έδρας πρότεινε να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων, αφού έκρινε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα. Ειδικότερα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και πέντε ακόμη πρόσωπα συμμετείχαν στην αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου.

«Δολοφόνε, πού έχεις το παιδί;» - Συγκλονίζει η μάνα του Μάριου Παπαγεωργίου!

«Δολοφόνε, πού έχεις το παιδί;» - Συγκλονίζει η μάνα του Μάριου Παπαγεωργίου!

Συγκλονίζει η μάνα του Μάριου Παπαγεωργίου στην σημερινή δίκη που έγινε ρωτώντας: «Δολοφόνε, πού έχεις το παιδί;»

Και ενώ το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την τελική απόφασή του στις 26 Ιουνίου, οι τόνοι σήμερα στη δίκη ανέβηκαν επικίνδυνα με τη μητέρα του θύματος και τους συγγενείς του, να μην μπορούν να αντέξουν στον ισχυρισμό του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία και την απαγωγή του νεαρού.

Μια ανάσα πριν την έκδοση της τελικής του ετυμηγορίας βρίσκεται πλέον το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου.

Μάριος Παπαγεωργίου

Οι οικείοι του Μάριου Πάπαγεωργίου που ακόμη αναζητούν μια απάντηση για το πού βρίσκεται η σορός του, ξέσπασαν και απευθυνόμενοι προς τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, του είπαν: «Στον τάφο να βρεις τα παιδιά σου δολοφόνε. Είσαι δολοφόνος και ψεύτης, κρεμάλα θέλεις. Πες πού έχεις το παιδί. Μίλησε επιτέλους. Πού το έχεις θάψει; Θανατική ποινή να σου επιβληθεί. Οι Μανιάτες φορούν παντελόνια και λένε την αλήθεια. Τι Μανιάτης είσαι εσύ;».

Νωρίτερα, ο βασικός κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει εντός της δικαστικής αίθουσας, λαμβάνοντας το λόγο από το δικαστήριο, τα εξής: «Η μητέρα του Μάριου ήρθε σε εμένα για να τη βοηθήσω. Δεν πήγα εγώ σε εκείνη. Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση. Με όλα αυτά που λέει ο συκοφάντης δικηγόρος κινδυνεύει η ζωή μου στη φυλακή».

Αλλά και όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε οι συγγενείς του Μάριου ξέσπασαν και πάλι σε βάρος του βασικού κατηγορουμένου, φωνάζοντας: «Είναι βρομιάρης, σκότωσε το παιδί και το έκαψε. Αυτός θέλει ηλεκτρική καρέκλα, όχι να του δώσουν και τον λόγο για να μιλήσει γι αυτά που έχει κάνει». Για να πέσουν οι τόνοι χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share