Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Στο Εφετείο οι οκτώ Κρητικοί!

Σήμερα έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη δίκη..

28 Ιουνίου 2019 17:41
Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Στο Εφετείο οι οκτώ Κρητικοί!

Σήμερα έπεσε η αυλαία στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη αφού καταδικάστηκαν οι 8 από τους 9 κατηγορούμενους.. Στο Εφετείο θα συνεχιστεί η δίκη των 8 Κρητικών, πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι καταδικάστηκαν σήμερα πρωτόδικα με ποινές φυλάκισης 36 μηνών και κοινωφελή εργασία, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το Δικαστήριο έκρινε ως μη τετελεσμένες πράξεις που είχαν συνταχτεί στη δικογραφία και είχαν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βσιλική Κανλίδου, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων, "πράξεις όπως το κρέμασμα από το παράθυρο, το πέσιμο στις σκάλες ή την τζαμαρία, είναι πράξεις οι οποίες δεν τελέστηκαν ποτέ, γι΄ αυτο και κρίθηκαν αθώοι, οι κατηγορούμενοι".

Σύμφωνα με την κ. Κανλίδου "στα συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο συντάχτηκε από φήμες, οι φήμες αποδείχτηκε ότι είναι φήμες και γι΄ αυτό η πρόεδρος, στην απόφαση της είναι κατηγορηματική".

Από την πλευρά της η Ιωάννα Τσιρίκα, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων και εκπροσωπώντας τους δικηγόρους υπεράσπισης δήλωσε πως το Δικαστήριο επέβαλε αυστηρή ποινή, χωρίς επιείκεια, για ήσσονος σημασίας πράξεις, υπό το βάρος της δημοσιότητας.

Σε γραπτή του δήλωση ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, ευχαρίστησε τον κόσμο για "την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια", ενώ σημείωσε πως "η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης".

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι 8 απ'τους 9 κατηγορούμενους! (Video)

Αυλαία έπεσε στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη με την απόφαση του δικαστηρίου! Ένοχοι κρίθηκαν οι 8 απ'τους 9 κατηγορούμενους!

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές των κατηγορουμένων στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με αυτήν, καταδικάζονται οι 8 από τους 9 για τα βασανιστήρια και το μπούλινγκ στον αδικοχαμένο σπουδαστή.

Καταπέλτης είναι η πρόταση του εισαγγελέα και η διακοπή λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης. Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου "Μαζί σου" η δημοσιογράφος ανακοίνωσε έξω από το δικαστήριο την απόφαση για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη!

Ποια ήταν η απόφαση για τους ανήλικες κατηγορούμενους και ποια για τους ενήλικες; Προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους συνηγόρους και διακόπη εκείνη την ώρα η δίκη.

Ποιες είναι οι ποινές

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση. Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, που πιθανότατα θα εκτίσουν σε δομή της Κρήτης.

Για τους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών. Σύμφωνα με την εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ με την Τατιάνα Στεφανίδου, η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές. Πάντως, αθωώθηκε ένας από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί. Χαρακτήρισε συμμορία την παρέα των Κρητικών και ζήτησε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί πως τα όσα έκαναν στον αδικοχαμένο σπουδαστή ήταν στα πλαίσια αστείου.

Οι εννέα Κρητικοί που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορήθηκαν για τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε εξαιτίας τους ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Η κατηγορία που αντιμετώπισαν ήταν η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Αίσθηση προκαλεί ότι οι «νταήδες» Κρητικοί δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουν.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί φέρονται να του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να του πατούσαν τα δάχτυλα να του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο…

Ένας από τους εννέα αθωώθηκε από τις κατηγορίες!

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Δικαίωση για το παιδί μου!»

"Δεν είναι η φωνή του παιδιού μας" Ισχυρίζονται οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη! (Video)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο AthensMagazine.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share