Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Μάριος Παπαγεωργίου: Με πυροσβεστήρα τον χτύπησαν και έκαψαν την σορό του!

Τι αναφέρει το σημαντικό έγγραφο που προσκομίστηκε;

11 Ιουνίου 2019 14:13
Μάριος Παπαγεωργίου: Με πυροσβεστήρα τον χτύπησαν και έκαψαν την σορό του!
Follow us on Google News

Στη διάρκεια της δίκης αποκαλύφτηκε πώς δολοφόνησαν τον Μάριο Παπαγεωργίου και την τραγική κατάληξη που είχε.. Τον χτύπησαν με πυροσβεστήρα και έκαψαν τη σορό του δυστυχώς.

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης στη δίκη για την υπόθεση εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου. Στην αγόρευση της ανέφερε ότι ο βασικός κατηγορούμενος ήταν εκείνος που έδωσε το τελικό χτύπημα στον αδικοχαμένο νεαρό, τον Αύγουστο του 2012.

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο προσκομίστηκε σημαντικό έγγραφο το οποίο προέρχεται από πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου και αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, η σύζυγος του Π. Μ της ανέφερε ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαιας.

Μάριος Παπαγεωργίου

«Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο Π.Μ (σ.σ. πρόκειται για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης απαγωγής του Μ. Παπαγεωργίου) με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειες του κατηγορουμένου δεν ήταν τυχαίες.

Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (δεύτερος βαθμός), και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης Π.Μ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας.

Παράλληλα η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε ενοχή για τρεις ακόμη κατηγορούμενους της υπόθεσης για επί μέρους πράξεις και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκηση ποινικών διώξεων και σε βάρος άλλων προσώπων.

«Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη (μητέρα του Μάριου) εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησης της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του». «Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον βασικό Π.Μ, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; ...Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά".

Η εισαγγελέας υποστήριξε ακόμη ότι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος «δεν υπολόγισε την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι», ανέφερε η εισαγγελέας.

Μάριος Παπαγεωργίου: Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του! - Καταπέλτης η Εισαγγελία!

Μάριος Παπαγεωργίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Μάριου Παπαγεωργίου και καταπέλτης είναι η Εισαγγελία για την τελική της ετυμηγορία και για το πόσοι εμπλέκονται..

Η εισαγγελέας στην αρχική της πρόταση δέχτηκε ότι εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους σε αυτήν. Αναγνώρισε την εμπλοκή δυο συγκεκριμένων ατόμων στην υπόθεση, ως συνεργάτες του βασικού κατηγορούμενου. Για τον πρώτο αναγνώρισε τις απανωτές συναντήσεις που είχε με τον βασικό κατηγορούμενο για την μεταφορά του πτώματος και για τον δεύτερο ανέφερε πως ενδεχομένως είχε εμπλοκή και στη δολοφονία του νέου.

Επίσης, διατύπωσε πολλά ερωτήματα για τη στάση ενός από τους δύο αστυνομικούς, γιους του βασικού κατηγορούμενου και είπε πως επιφυλάσσεται να πει περισσότερα στη δεύτερη πρόταση της, στο τέλος της δίκης.

Μάριος Παπαγεωργίου

Όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ζήτησε την καταδίκη του βασικού κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Σε ακόμη έναν κατηγορούμενο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, καθώς δεν δέχτηκε πως σε αυτή την ηλικία ήταν τόσο αφελής για να πειστεί από τις ιστορίες του “εγκέφαλου”, αν και η πολιτική αγωγή αναγνώρισε την βοήθεια που προσέφερε μετά την προφυλάκιση του. Για τους δύο τελευταίους ζήτησε την καταδίκη τους για ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος.

Εισαγγελέας :Δεν άλλαξε τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια…

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στην εσκεμμένη από την πλευρά του “εγκέφαλου” καλλιέργεια του πορτραίτου της πατρικής φιγούρας.

“Κατόρθωσε να γίνει απαραίτητος στον Μάριο και στην μητέρα του. Η γυναίκα αυτή, είχε δυο σημαντικά πλεονεκτήματα. Μεγάλη περιουσία και τεράστια αδυναμία στον γιο της… Παρακολουθήσαμε την όλη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που εξηγείται μόνο στην περίπτωση που ήθελε να συνδράμει κάποιο αγαπητό του πρόσωπο. Δηλαδή τον ίδιο του τον εαυτό”.

Περιγράφοντας τα γεγονότα από την ημέρα της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου μέχρι και τη σύλληψη των κατηγορουμένων, η Εισαγγελέας, είπε:

“Τη στιγμή που η μητέρα του θύματος επέστρεψε στην Αθήνα εκείνο τον Αύγουστο ξεκίνησε για την ίδια μια εβδομάδα παράνοιας. Οι απαγωγείς της τηλεφωνούσαν και της ζητούσαν επίμονα λύτρα. Ο κατηγορούμενος και η σύζυγος του, προσπαθούσαν να την πείσουν πως ο Μάριος ζει, κάτι που …διαισθάνονταν. Όλα αυτά θα ακούγονταν ακραία στον οποιοδήποτε, όχι όμως στη μητέρα του θύματος που πλέον είχε γίνει πιόνι στα χέρια τους. Μέχρι σήμερα ο Μάριος δεν έχει ειστρέψει και ούτε πρόκειται, γιατί είναι νεκρός! Ο Μάριος πριν δολοφονηθεί, αντέδρασε βίαια, λυσσαλέα. Ο κατηγορούμενος είχε πιθανά προβλέψει μια αντίδραση, αλλά όχι τόσο βίαιη! Ποιος ήταν αυτός που θα του χαλούσε τα σχέδια; Χωρίς να διστάσει τον χτύπησε με τον πυροσβεστήρα”.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον “εγκέφαλο” “εγκληματικό νου, παθολογικό ψεύτη, ανάλγητο, με την αίσθηση της παντοδυναμίας, όπως προέκυψε μέσα από τις καταθέσεις, χωρίς να αλλάξει τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια.”

Η ίδια απέρριψε όλα όσα υποστηρίζει ο βασικός κατηγορούμενος, λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Πως ήταν σίγουρος πως οι δύο του γιοι δεν θα απευθύνονταν στην αστυνομία; Γιατί αναμείχθηκε ο ένας από τους γιους του στον εντοπισμό του αυτοκινήτου του Μάριου; Γιατί είπε στον φίλο του θύματος να μείνει μακριά από την υπόθεση γιατί “βρωμάει”; Είναι πολλά τα ερωτήματα για αυτόν όσο και για τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου. Τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενο μεταγενέστερης πρότασης μου προς το δικαστήριο σας”.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Πηγή: anikolouli.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θρίλερ για την Αγγελική Νικολούλη!

Μάριος Παπαγεωργίου: Αποζημίωση μαμούθ 1.500.000 στην μητέρα του!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share