Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μάριος Παπαγεωργίου: Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του! - Καταπέλτης η Εισαγγελία!

"Είχε συνεργούς στον φόνο…"

11 Ιουνίου 2019 12:31
Μάριος Παπαγεωργίου: Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του! - Καταπέλτης η Εισαγγελία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Μάριου Παπαγεωργίου και καταπέλτης είναι η Εισαγγελία για την τελική της ετυμηγορία και για το πόσοι εμπλέκονται..

Η εισαγγελέας στην αρχική της πρόταση δέχτηκε ότι εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους σε αυτήν. Αναγνώρισε την εμπλοκή δυο συγκεκριμένων ατόμων στην υπόθεση, ως συνεργάτες του βασικού κατηγορούμενου. Για τον πρώτο αναγνώρισε τις απανωτές συναντήσεις που είχε με τον βασικό κατηγορούμενο για την μεταφορά του πτώματος και για τον δεύτερο ανέφερε πως ενδεχομένως είχε εμπλοκή και στη δολοφονία του νέου.

Επίσης, διατύπωσε πολλά ερωτήματα για τη στάση ενός από τους δύο αστυνομικούς, γιους του βασικού κατηγορούμενου και είπε πως επιφυλάσσεται να πει περισσότερα στη δεύτερη πρόταση της, στο τέλος της δίκης.

Όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ζήτησε την καταδίκη του βασικού κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Σε ακόμη έναν κατηγορούμενο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, καθώς δεν δέχτηκε πως σε αυτή την ηλικία ήταν τόσο αφελής για να πειστεί από τις ιστορίες του “εγκέφαλου”, αν και η πολιτική αγωγή αναγνώρισε την βοήθεια που προσέφερε μετά την προφυλάκιση του. Για τους δύο τελευταίους ζήτησε την καταδίκη τους για ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος.

Εισαγγελέας :Δεν άλλαξε τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια…

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας αναφέρθηκε στην εσκεμμένη από την πλευρά του “εγκέφαλου” καλλιέργεια του πορτραίτου της πατρικής φιγούρας.

“Κατόρθωσε να γίνει απαραίτητος στον Μάριο και στην μητέρα του. Η γυναίκα αυτή, είχε δυο σημαντικά πλεονεκτήματα. Μεγάλη περιουσία και τεράστια αδυναμία στον γιο της… Παρακολουθήσαμε την όλη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που εξηγείται μόνο στην περίπτωση που ήθελε να συνδράμει κάποιο αγαπητό του πρόσωπο. Δηλαδή τον ίδιο του τον εαυτό”.

Περιγράφοντας τα γεγονότα από την ημέρα της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου μέχρι και τη σύλληψη των κατηγορουμένων, η Εισαγγελέας, είπε:

“Τη στιγμή που η μητέρα του θύματος επέστρεψε στην Αθήνα εκείνο τον Αύγουστο ξεκίνησε για την ίδια μια εβδομάδα παράνοιας. Οι απαγωγείς της τηλεφωνούσαν και της ζητούσαν επίμονα λύτρα. Ο κατηγορούμενος και η σύζυγος του, προσπαθούσαν να την πείσουν πως ο Μάριος ζει, κάτι που …διαισθάνονταν. Όλα αυτά θα ακούγονταν ακραία στον οποιοδήποτε, όχι όμως στη μητέρα του θύματος που πλέον είχε γίνει πιόνι στα χέρια τους. Μέχρι σήμερα ο Μάριος δεν έχει ειστρέψει και ούτε πρόκειται, γιατί είναι νεκρός! Ο Μάριος πριν δολοφονηθεί, αντέδρασε βίαια, λυσσαλέα. Ο κατηγορούμενος είχε πιθανά προβλέψει μια αντίδραση, αλλά όχι τόσο βίαιη! Ποιος ήταν αυτός που θα του χαλούσε τα σχέδια; Χωρίς να διστάσει τον χτύπησε με τον πυροσβεστήρα”.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον “εγκέφαλο” “εγκληματικό νου, παθολογικό ψεύτη, ανάλγητο, με την αίσθηση της παντοδυναμίας, όπως προέκυψε μέσα από τις καταθέσεις, χωρίς να αλλάξει τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια.”

Η ίδια απέρριψε όλα όσα υποστηρίζει ο βασικός κατηγορούμενος, λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Πως ήταν σίγουρος πως οι δύο του γιοι δεν θα απευθύνονταν στην αστυνομία; Γιατί αναμείχθηκε ο ένας από τους γιους του στον εντοπισμό του αυτοκινήτου του Μάριου; Γιατί είπε στον φίλο του θύματος να μείνει μακριά από την υπόθεση γιατί “βρωμάει”; Είναι πολλά τα ερωτήματα για αυτόν όσο και για τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου. Τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενο μεταγενέστερης πρότασης μου προς το δικαστήριο σας”.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Πηγή: anikolouli.gr

Δολοφονία Παπαγεωργίου: Απάνθρωποι ισχυρισμοί - «Ο Μάριος ζει»!

Ο 73χρονος βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης , αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου στη σημερινή του απολογία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο 26χρονος νέος, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012, «είναι ζωντανός 100%» και ζει στο εξωτερικό, στην Ολλανδία ή την Αμερική, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ισχυρισμοί του 73χρονου, δεν φαίνεται όμως να έπεισαν την έδρα, η οποία έθεσε αλλεπάλληλα ερωτήματα στον κατηγορούμενο, μέλος της οποίας κάλεσε, εκ νέου, να πει την αλήθεια στην απίστευτη αυτή υπόθεση. Αντιδράσεις, υπήρξαν όμως και από συγγενείς του άτυχου νέου, οι ξεσπώντας φώναξαν στον κατηγορούμενο: «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος...».

Ειδικότερα, κατά την απολογία του ο 73χρονος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί σε ισόβια, υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Μάριος Παπαγεωργίου σχεδίασε την απαγωγή του για να αποσπάσει 620 χιλιάδες ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα.

ίπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε αυτά τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών».

Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική.

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Όπως ανέφερε ο 73χρονος ο ίδιος είδε τελευταία φορά τον Μάριο στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο. Η συνάντησή του με τον νεαρό, έγινε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατόπιν αιτήματος του Μάριου και για ένα προσωπικό του ζήτημα.

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%.

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί...

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση μέλους της έδρας προς τον κατηγορούμενο: «Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι "νέες" αλήθειες».

Η απολογία του 73χρονου προκάλεσε όμως και την αντίδραση, του 60χρονου συγκατηγορούμενού του: «Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι», είπε ο 60χρονος στον συγκατηγορούμενό του, τον οποίο ο ίδιος είχε υποδείξει ως το δολοφόνο του Μάριου.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο 60χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι έκανε τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή, παραδέχθηκε πως ήταν εκείνος που τηλεφωνούσε στη μητέρα του νεαρού μετά την απαγωγή του, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θρίλερ για την Αγγελική Νικολούλη!

Μάριος Παπαγεωργίου: Αποζημίωση μαμούθ 1.500.000 στην μητέρα του!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share