Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Γραικού: Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ! (Video)

Όλες τις λεπτομέρειες για το φρικτό έγκλημα!

31 Μαΐου 2019 15:49
Δολοφονία Γραικού: Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ! (Video)

Η δολοφονία του Δημήτρη Γραικού έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και οι αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ για αυτό το έγκλημα ανατριχιάζουν!

Σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαΐου, ο Διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Νίκος Ζησιμόπουλος ανέφερε πως το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής είχε ερευνήσει περισσότερες από σαράντα μάντρες πανελλαδικά για τον εντοπισμό του οχήματος του Γραικού με αρνητικά αποτελέσματα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Αρχές έψαχναν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία σε ποτάμια, έλη στη θάλασσα,σε χωράφια, και μονάδες ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή του Ανατολικού όπου βρίσκεται η κτηνοτροφική μονάδα του εμπόρου με τον οποίο ο Γραικός είχε την τελευταία οικονομική συναλλαγή.

Γνώριζαν ότι στο σημείο που αποφάσισαν να εστιάσουν, ο έμπορος συγκέντρωνε μπάζα, κοπριές και άχυρα και επέτρεπε σε έναν συνεργάτη του να αφήνει εκεί άχρηστα οικοδομικά υλικά.

Τότε ζήτησαν τη συνδρομή των επιστημόνων του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης . Με τη μέθοδο της γεωφυσικής διασκόπησης, πραγματοποιήθηκε έρευνα του υπεδάφους. Οι έρευνες ξεκίνησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου παρουσία του εμπόρου. Σύντομα σε έναν από τους σορούς και τους όγκους χώματος το μηχάνημα «χτύπησε». Στο σημείο κάτω από χώμα πέντε μέτρων εντοπίστηκε το αγροτικό αυτοκίνητο του άτυχου επιχειρηματία.

Αμέσως προσήγαγαν τον έμπορο στην Ασφάλεια όπου ομολόγησε την πράξη του. Στη συνέχεια τους υπέδειξε σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρα από τον πρώτο λάκκο τους υπέδειξε με ακρίβεια τον δεύτερο όπου σε βάθος τριών μέτρων είχε θάψει την σορό του Γραικού.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν πως σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο δράστης, όταν ανακάλυψε ο Γραικός ότι του είχε δώσει πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με την αξία των ζώων του που υπολογίζεται γύρω στις 50.000 ευρώ και έλαβε μόνο 5.000 ευρώ, τον ακολούθησε και έφτασε πρώτος στην κτηνοτροφική του μονάδα. Εκεί τον βρήκε ο έμπορος, τσακώθηκαν, πιάστηκαν στα χέρια και κατά δήλωσή του έπεσε στο έδαφος χτύπησε θανάσιμα. Ισχυρίστηκε ακόμα πως δεν χρησιμοποίησε κάποιο αντικείμενο για τη δολοφονία του.

Στη συνέχεια και καθώς περίμενε τον συνεργάτη του να πάει στη μονάδα του με φορτηγό και να αποθέσει χώμα, αρχικά έκρυψε το αγροτικό του Γραικού και βιαστικά έσκαψε έναν λάκκο με τον φορτωτή του όπου έθαψε τον επιχειρηματία. Ο συνεργάτης δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, άφησε το χώμα και αποχώρησε από τη μονάδα του εμπόρου. Τότε εκείνος ολοκλήρωσε το “έργο” του.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο έμπορος συνέχισε να αποθέτει μπάζα στο σημείο.

Ο 46χρόνος έμπορος κρεάτων ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή την Τετάρτη το πρωί. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Αποστολίδης, τόνισε:

«Έχει κάποια εκδοχή ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η δική του εκδοχή είναι ότι τον επισκέφθηκε στην επιχείριση του, εκεί καβγάδισαν και ουσιαστικά εκεί επήλθε ο θάνατος».

Πηγή: anikolouli.gr

Δολοφονία Γραικού: Προθεσμία για απολογία πήρε ο δράστης!

Από εχθές έχει συγκλονίσει η είδηση ότι βρέθηκε το πτώμα του Δημήτρη Γράικου και δόθηκε τέλος στον εφιάλτη της οικογένειας. Ο δράστης όμως πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε θα είναι υπό κράτηση!

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης την πράξη του, υποδεικνύοντας μάλιστα και το σημείο όπου έθαψε τον σορό του άτυχου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοούνταν από τον Νοέμβριο του 2016.

«Ναι εγώ το έκανα. Πηγαίνετέ με στο σημείο, να σας υποδείξω το σημείο που τον έθαψα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Ο κλοιός γύρω από τον έμπορο κρεάτων είχε σφίξει, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, με τη συνδρομή ειδικής επιστημονικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ειδικό τεχνικό εξοπλισμό, είχαν εντοπίσει θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του αγνοούμενου. Η σορός του είχε ταφεί σε μικρή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε το αγροτικό όχημα και σε αρκετό βάθος.

Οικονομικές διαφορές το κίνητρο της δολοφονίας
Τα κίνητρα της πράξης του φαίνεται να είναι οικονομικές διαφορές, όπως είπε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζησιμόπουλος.

«Το θύμα είχε πουλήσει στον δράστη κάποια από τα ζώα που είχε στην μονάδα του» ανέφερε ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το έγκλημα. Επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την ημέρα της εξαφάνισής του Γραικού στα σφαγεία της Χαλάστρας.

Ερωτηθείς για την πορεία των ερευνών από την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης, πριν από δυόμισι χρόνια, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι «από την αρχή οι έρευνες δεν σταμάτησαν σε κανένα σημείο» και συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν στον «κύκλο των υπόπτων», ενώ η κτηνοτροφική του μονάδα παρουσίαζε «εξαρχής ενδιαφέρον».

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο δράστης
Εν τω μεταξύ, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το μεσημέρι ενώπιον της ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της προσεχούς Τετάρτης.

Ως τότε θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ανέφερε ότι ο εντολέας του υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως του καταλογίζει το κατηγορητήριο. Ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του θύματος, ήρθε «πάνω στον καβγά».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share