Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Έγκλημα στην Κύπρο: Συνέχεια ερευνών σε Κόκκινη Λίμνη - Αναμένουν απάντηση από Ισραήλ!

Ο κύκλος δεν κλείνει!

23 Μαΐου 2019 07:59
Έγκλημα στην Κύπρο: Συνέχεια ερευνών σε Κόκκινη Λίμνη - Αναμένουν απάντηση από Ισραήλ!

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο συνεχίζονται και σήμερα για εντοπισμό δύο θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, σε αναμονή και της απάντησης από το Ισραήλ, για τον τρόπο με τον οποίο θα συνδράμει στις έρευνες.

Οι δύο Ισραηλινοί επικεφαλής ομάδας, η οποία αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες, ενημερώθηκαν χθες από το συντονιστή των ερευνών, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, καθώς και από τον υπεύθυνο της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, για τις μέχρι στιγμής ενέργειες και σχεδιασμούς τόσο στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό όσο και στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο.

undefined

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Ισραηλινοί μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχαν και την επίσκεψή τους στις δύο λίμνες, θα προχωρήσουν σε εκτίμηση κινδύνου, προτού απαντήσουν με ποιον τρόπο θα εμπλακούν στις έρευνες.
Χθες συνεχίστηκαν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, με δύο καταδύσεις σε συγκεκριμένο σημείο με τη συμβολή δύτη με σκάφανδρο. Κατά την πρώτη κατάδυση ανασύρθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία, ωστόσο, δεν είχαν σχέση με την υπόθεση.

Στη Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, έγινε έλεγχος διαφόρων στόχων, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

Serial killer της Κύπρου: Βρέθηκαν τα σχοινιά με τα οποία έδενε τα θύματά του ο «Ορέστης»!

Serial killer της Κύπρου: Βρέθηκαν τα σχοινιά με τα οποία έδενε τα θύματά του ο «Ορέστης»!

Τον χώρο από τον οποίο προμηθεύτηκε τα σύρματα με τα οποία έδενε τα θύματά του υπέδειξε το περασμένο Σάββατο στην Αστυνομία ο 35χρονος serial killer της Κύπρου. Μάλιστα, υπέδειξε ακόμα και το μαχαίρι με το οποίο έκοβε τα σύρματα.

Η υπόδειξη της σκηνής έγινε στο πλαίσιο των ερευνών, ώστε σε περίπτωση που ο 35χρονος αλλάξει στάση να μην υπάρξουν κενά.

Για την υπόδειξη νέων σκηνών από τον ύποπτο αναφέρθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο εξεταστής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Ι. Γιωρκάτζης, που ζήτησε την ανανέωση της κράτησης του «Ορέστη».

Όπως εκτιμάται, αυτή θα είναι και η τελευταία ανανέωση που ζητείται, αφού την ερχόμενη Τετάρτη πιθανότατα η υπόθεση να καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Το παζλ της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης με τον πρώτο κατά συρροή δολοφόνο έχει ουσιαστικά συμπληρωθεί με τους πέντε φόνους γυναικών, τους δύο φόνους παιδιών και τον βιασμό έκτης γυναίκας.

Serial killer στην Κύπρο: Βρέθηκαν τα α σχοινιά με τα οποία έδενε τα θύματά του ο «Ορέστης»!

Η Αστυνομία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των ανακρίσεών της από τις οποίες προέκυψε ένα ογκωδέστατο υλικό με 550 καταθέσεις, 427 τεκμήρια, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 70 καταθέσεις.

Οι μοναδικές περιπτώσεις στις οποίες είχαν ληφθεί περισσότερες καταθέσεις αφορούσαν την πτώση του αεροσκάφους της Ήλιος και τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Ο 35χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και πάλιν χωρίς δικηγόρο, στάση που φαίνεται ότι θα τηρήσει μέχρι τέλους, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ήταν ατάραχος και απάντησε με δύο μονολεκτικά «όχι» στις ερωτήσεις του δικαστηρίου, εάν έχει ένσταση στην κράτησή του και εάν επιθυμεί να υποβάλει οποιαδήποτε ερώτηση προς τον ανακριτή της υπόθεσης.

Ο διαδικτυακός «Ορέστης», όταν του υποδείχθηκε το τσιμεντομπλόκ που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη στις 14/5/2019 το οποίο ήταν δεμένο με σχοινί, επιβεβαίωσε ότι ήταν αυτό που χρησιμοποίησε για να δέσει τη σορό της Μαρικάρ Βαλντέζ πριν την πετάξει στο νερό.

Serial killer στην Κύπρο: Βρέθηκαν τα α σχοινιά με τα οποία έδενε τα θύματά του ο «Ορέστης»!

Αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε σχέση με τα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος και έγιναν υποδείξεις σκηνών του χώρου από τον οποίο ο ύποπτος προμηθευόταν τα τσιμεντομπλόκ.

Επίσης, αναμένονται να ολοκληρωθούν οι ανθρωπολογικές εξετάσεις επί της σορού που εντοπίστηκε στη δεύτερη ταξιδιωτική βαλίτσα για σκοπούς ταυτοποίησης του θύματος.
Νέα δυναμική αναμένεται ότι θα δώσουν οι δύο ειδικοί που θα έρθουν σήμερα από το Ισραήλ μετά από αίτημα του διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκου Τράγκολα. Ένας δύτης του Ναυτικού του Ισραήλ και ένας εμπειρογνώμονας, αφού ενημερωθούν θ’ αρχίσουν αμέσως τις έρευνες.

Serial killer Κύπρου: Υπέδειξε νέα σημεία στις Αρχές!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση του Serial killer της Κύπρου αφού υπέδειξε νέα σημεία στις Αρχές!

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο στο οποίο παρουσιάστηκε σήμερα ο 35χρονος για ανανέωση του διατάγματος κράτησης, ο ύποπτος προέβη σε νέες υποδείξεις σκηνών.

Σε υποδείξεις νέων σκηνών προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο 35χρονος καθ΄ ομολογία κατα συρροή δολοφόνος της Κύπρου

Serial killer Κύπρος

Συγκεκριμένα υπέδειξε σημεία και τεκμήρια στη Λευκωσία που σχετίζονται με τις εν λόγω υποθέσεις, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι στιγμής λήφθηκαν 427 τεκμήρια, και 550 καταθέσεις.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο ενέκρινε το οκταήμερο διάταγμα κράτησης εναντίον του 35χρονου, ενώ ακολούθως η υπόθεση του θα οδηγηθεί σε απευθείας δίκη.

Με κλιμάκιο από το Ισραήλ συνεχίζονται οι έρευνες
Στο μεταξύ, στο μέτωπο των ερευνών, σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται στην Κύπρο κλιμάκιο από το Ισραήλ με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμό που θα συμμετέχει στις έρευνες για εντοπισμό των δυο σορών στην Κόκκινη Λίμνη και τη Λίμνη Μεμί.

Πρόκειται για κλιμάκιο εκ των οποίων τρία άτομα θα είναι δύτες και οι υπόλοιποι υποστηρικτικό προσωπικό.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share