Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σαν Σήμερα: 23 χρόνια από το έγκλημα του βιομήχανου που σόκαρε το πανελλήνιο! (Φωτο)

Η δολοφονία της Νέλλης Πίσχου από τον εραστή της.

21 Μαΐου 2019 12:08
Σαν Σήμερα: 23 χρόνια από το έγκλημα του βιομήχανου που σόκαρε το πανελλήνιο! (Φωτο)

Σαν σήμερα το 1996 εκδικάστηκε η πολύκροτη υπόθεση Βαγιωνή από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χαλκίδας, καταδικάζοντας τον βιομήχανο Ιωσήφ Βαγιωνή για τον φόνο της ερωμένης του, 2 χρόνια μετά την πράξη. Ο συνήγορος του καταδικασθέντος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάνει λόγο για προαποφασισμένες απόψεις, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου Χριστοφόρη Μπακατσέλου καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές από τον κ. Λυκουρέζο.

Τον Φεβρουάριο του 1994, ο επιχειρηματικός κόσμος αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο σοκαρίστηκε στην είδηση της δολοφονίας της 33χρονης φιλολόγου Ελένης Πίσχου από τον επιχειρηματία Ιωσήφ Βαγιωνή. Η Πίσχου ήταν για χρόνια εpωμένη του και μητέρα του παιδιού του, το οποίο είχε αναγνωρίσει. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα πάθους στην σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Ο 47χρονος επιχειρηματίας και η 33χρονη φιλόλογος είχαν παράνομη σχέση για 12 χρόνια. Δεν ήταν η μοναδική εξωσυζυγική σχέση του επιχειρηματία, όμως σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, η Πίσχου ήταν για τον Βαγιωνή ο «έpωτας της ζωής του», το πάθος του, η γυναίκα με την οποία έχανε τον έλεγχο. Η σχέση τους πέρασε από 40 κύματα αλλά δεν σταμάτησε ποτέ, μέχρι την τραγική κατάληξή της.

Η αναπαράσταση του εγκλήματος έγινε με καθυστέρηση δυο ετών, μπροστά στο κακουργιοδικείο Χαλκίδας. Από την πρώτη στιγμή, η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον του. Η τραγική φιγούρα της μητέρας του θύματος, η πλούσια ζωή του επιχειρηματία αλλά και οι μπερδεμένες καταθέσεις του, τον είχαν καταδικάσει από την πρώτη στιγμή.

Δεν αρνήθηκε το έγκλημα, αλλά ο Βαγιωνής υποστήριξε ότι επρόκειτο για έγκλημα από αμέλεια. Όταν ξεκίνησε η αναπαράσταση, η μητέρα της Πίσκου του πέταξε το παπούτσι της φωνάζοντας «δολοφόνε, δολοφόνε». Με δυσκολία οι παρευρισκόμενοι κατάφεραν να την συγκρατήσουν.

Ο Βαγιωνής υποστήριξε ότι και οι δυο τους είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Συνέχισε λέγοντας πως εκείνη του έλεγε οτί στην θέα ενός ξίφους που υπήρχε πάνω στο γραφείο, σκεφτόταν την αυτοκτονία. Ο Βαγιωνής είχε χάσει τον πατέρα του με αυτόν τον τρόπο και είχε μια ευαισθησία. Έβγαλε έξω το ξίφος και της είπε να σταματήσει τις υπερβολές, προκαλώντας την να το κάνει. «Έκανε μια γρήγορη κίνηση και καρφώθηκε πάνω στο ξίφος. Έμεινε για λίγο άφωνη και μετά κατέρρευσε, όπως πέφτει ένα σπίτι», είχε πει.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε αρχικά σε 21 χρόνια. Το Εφετείο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς και μείωσε την ποινή του σε 17 χρόνια. Μετά από 8 χρόνια στην φυλακή, τον Μάρτιο του 2002, ο Ιωσήφ Βαγιωνής αποφυλακίστηκε αφού είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και είχε επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα πάθους στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, που πήρε μεγαλύτερη προβολή και λόγω της δικαστικής κόντρας των δικηγόρων Λυκουρέζου και Κατσαντώνη. Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι το έγκλημα έγινε από αμέλεια ενώ η οικογένεια της Πίσχου, ότι την σκότωσε από πρόθεση, ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία της. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις της δεκαετίας του ’90.

Πηγή: e-daily.gr

Τραγωδία στην Καλλιθέα: Συνελήφθη ο πρώην σύντροφος και δολοφόνος της 29χρονης!

Συνελήφθη ο πρώην σύζυγος της 29χρονης από τη Γεωργία που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην Καλλιθέα, με σημάδια στραγγαλισμού πάνω της.

Ο 32χρονος Γεωργιανός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο του φερόμενου ως δράστη ήταν οι προσωπικές διαφορές.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην σύζυγος της 29χρονης, οδηγήθηκε και εχθές στο ανθρωποκτονιών όπου έδωσε μία πολύωρη κατάθεση, ενώ από τις Αρχές κρίθηκε αναγκαίο να παραστεί και σήμερα προκειμένου να ανακριθεί.

Μάλιστα οι αστυνομικοί περίμεναν συγκεκριμένα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, πιστεύοντας πως ήταν δυνατόν να δώσουν κατεύθυνση και μάλιστα άμεση στις έρευνες.

Οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας κατήγγειλαν στο protothema.gr κακοποίηση της ίδιας και των δυο ανήλικων παιδιών της.

Η δίδυμη αδερφή της 29χρονης όπως η ίδια υποστηρίζει θέλει πολύ να μεγαλώσει τα παιδιά της αδικοχαμένης αδερφή της.

Tη στραγγάλισε με τη ζώνη της

Στον χρόνο αλλά και στον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της η 29χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα φέρνει στο φως το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο κορμί της άτυχης μητέρας δυο παιδιών. Σύμφωνα με αυτό η 29χρονη στραγγαλίστηκε με μια λευκή ζώνη η οποία και βρέθηκε δίπλα της , ενώ το έγκλημα φαίνεται πως διαπράχθηκε δύο ημέρες προτού η 29χρονη βρεθεί νεκρή από τη θεία της.

«Ήταν στραγγαλισμός , ασφυκτικός θάνατος με βρόγχο. Πρέπει να τη στραγγάλισε με σχοινί ή με ζώνη κι εμείς βρήκαμε στο σημείο μια λευκή γυναικεία ζώνη που ταίριαζε πολύ με την εγκληματική πράξη και η άτυχη κοπέλα δεν είχε κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα» είπε ο ιατροδικαστής

Οι αρχές αναζητούν τους ανθρώπους που είδαν για τελευταία φορά την άτυχη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών.

Το χρονικό

Η 29χρονη από την Γεωργία βρέθηκε νεκρή το βράδυ της Τρίτης. Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα της 29χρονης οδηγεί στο συμπέρασμα πως η γυναίκα άνοιξε στο δολοφόνο της ή τον γνώριζε.

Η γυναίκα που ήταν μητέρα δυο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, πολύ συχνά είχε καβγάδες με τον εν διαστάσει σύζυγό της. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες την περασμένη Παρασκευή έγινε καβγάς στο διαμέρισμα από τον οποίο «αναστατώθηκε» όλη η γειτονιά. Εκείνη την ημέρα τα παιδιά δεν ήταν στο σπίτι αλλά σε στενό συγγενικό τους πρόσωπο.

Την άτυχη γυναίκα αναζητούσαν οι συγγενείς της, με μια θεία της να μπαίνει στο διαμέρισμα της οδού Σκοπευτήριου 24 με τη βοήθεια κλειδαρά, χθες το βράδυ και να βρίσκεται μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Πηγή: .protothema.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share