Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Serial killer στην Κύπρο: Oι αποκαλύψεις συνεχίζονται - «Ο Θεός με έσωσε από τον “Ορέστη”»

«Δεν σταματούσε να επιμένει, με καλούσε σε γεύμα»

13 Μαΐου 2019 11:40
Serial killer στην Κύπρο: Oι αποκαλύψεις συνεχίζονται - «Ο Θεός με έσωσε από τον “Ορέστη”»

Oι αποκαλύψεις για τον serial killer στην Κύπρο και τη δράση του συνεχίζονται. Η Τζόβι, που ζει στην Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διηγείται στην κυριακάτικη Real News πώς γλίτωσε από τον serial killer, ενώ είχε μπει στη διαδικασία να τον συναντήσει.

«Ο "Ορέστης" με βρήκε στη διαδικτυακή εφαρμογή Badoo. Μου ζητούσε να βγούμε. Ήταν καλός στα λόγια. Κάποια στιγμή έκλεισα, όμως, τον λογαριασμό μου γιατί είχα ακούσει για τις εξαφανισμένες Φιλιππινέζες και αποφάσισα να μην βγω μαζί του. Τότε με βρήκε στο Facebook. Με καλούσε σπίτι του σε δείπνο. Μία φορά δέχτηκα και του είπα την περιοχή πού μένω. Μετά το μετάνιωσα και έκλεισα τη συνομιλία. Εκείνος συνέχιζε να μου γράφει, λέγοντάς μου πως είχε έρθει κοντά στο σπίτι μου. Τρόμαξα. Ακόμα δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Μου έχει μείνει μεγάλο τραύμα από αυτή την ιστορία» λέει η νεαρή γυναίκα.

Serial killer στην Κύπρο: Oι αποκαλύψεις συνεχίζονται - «Ο Θεός με έσωσε από τον “Ορέστη”»

«Δεν σταματούσε να επιμένει, δεν ήταν όμως επιθετικός. Μου έγραφε τα πρωινά των Κυριακών που είχα ρεπό. Με καλούσε σε γεύμα. Προσφερόταν να έρθει να με πάρει από το σπίτι. Δεν του απαντούσα, όμως, γιατί είχα φοβηθεί από αυτά που άκουγα. Δεν σταμάτησε ποτέ να επιμένει. Τον διέγραψα».

Ο 35χρονος ίλαρχος συνέχισε να την αναζητεί. «Με βρήκε σε άλλες εφαρμογές. Στην εφαρμογή Imo συγκεκριμένα. Μου έστελνε φωτογραφίες. Μιλούσαμε σχεδόν έναν χρόνο, από το 2017 μέχρι το 2018. Την περασμένη Κυριακή με κάλεσε η αστυνομία γιατί βρήκε τις συνομιλίες μας. Πήγα να καταθέσω. Ευτυχώς που αρνήθηκα να τον συναντήσω. Ο Θεός μού έσωσε τη ζωή από τα χέρια του "Ορέστη"», αναφέρει η ίδια.

Serial killer στην Κύπρο: Άκαρπες οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη!

O 35χρονος serial killer της Κύπρου Νίκος Μεταξάς, οδηγήθηκε για τέταρτη φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας , για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Serial killer στην Κύπρο: Άκαρπες οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη!

Πρόκειται για τη Μέρι Ρόουζ και την εξάχρονη κόρη της Σιέρα από τις Φιλιππίνες, την Αριάν Παλάνας από τις Φιλιππίνες, τη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, τη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και την οκτάχρονη κόρη της Έλενα Μπουνέα από τη Ρουμανία και την Κχαντχά Ανού από το Νεπάλ.

Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού Μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε τον χώρο εργασίας της.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο, της Mέρι Ρόουζ και της Αριάν Παλάνας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δυο θυμάτων, της Μαρικάρ Βαλντέζ στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και της εξάχρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Η λάσπη στην Κόκκινη Λίμνη εμποδίζει τους ερευνητές

Εν τω μεταξύ χωρίς αποτέλεσμα συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες των αρχών στην Κόκκινη Λίμνη για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, εντός της οποίας ο κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε ότι έβαλε τη Μαρικάρ Βαλντέζ. Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στον βυθό της λίμνης μηδενική. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεσή της άλλες δύο στολές. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη Λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα ή η σορός εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share