Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Serial killer στην Κύπρο: Άκαρπες οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη!

Κανένα ίχνος της 6χρονης Σιέρα!

13 Μαΐου 2019 10:53
Serial killer στην Κύπρο: Άκαρπες οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη!

O 35χρονος serial killer της Κύπρου Νίκος Μεταξάς, οδηγήθηκε για τέταρτη φορά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας , για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του.

Ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Serial killer στην Κύπρο: Άκαρπες οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη!

Πρόκειται για τη Μέρι Ρόουζ και την εξάχρονη κόρη της Σιέρα από τις Φιλιππίνες, την Αριάν Παλάνας από τις Φιλιππίνες, τη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, τη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και την οκτάχρονη κόρη της Έλενα Μπουνέα από τη Ρουμανία και την Κχαντχά Ανού από το Νεπάλ.

Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού Μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε τον χώρο εργασίας της.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί πέντε σοροί και έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο, της Mέρι Ρόουζ και της Αριάν Παλάνας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δυο θυμάτων, της Μαρικάρ Βαλντέζ στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και της εξάχρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Η λάσπη στην Κόκκινη Λίμνη εμποδίζει τους ερευνητές

Εν τω μεταξύ χωρίς αποτέλεσμα συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες των αρχών στην Κόκκινη Λίμνη για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας, εντός της οποίας ο κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε ότι έβαλε τη Μαρικάρ Βαλντέζ. Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στον βυθό της λίμνης μηδενική. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεσή της άλλες δύο στολές. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη Λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα ή η σορός εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

Serial killer στην Κύπρο: Ενώπιον δικαστηρίου- Σήμερα και η νεκροτομή στην 8χρονη!

Την ώρα που ο serial killer θα οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου, θα διενεργηθεί και η νεκροτομή στη σορό της οκτάχρονης Έλενας Ναταλία, κόρης της 36χρονης Λίβια Μπουνέα.

Σήμερα όπως και την προηγούμενη δικάσιμο θα υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον χώρο των Δικαστηρίων ενώ ο 35χρονος θα συνοδεύεται από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού.

Αναμένεται ότι οι ανακριτές θα παρουσιάσουν νέα στοιχεία αναφορικά με τις καταθέσεις που λαμβάνονται για την υπόθεση ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέα δεδομένα σχετικά με την καταγγελία για υπόθεση βιασμού, με την οποία ο 35χρονος είναι αντιμέτωπος, όπως σημειώνει το Sigmalive.

Serial killer στην Κύπρο: Ενώπιον δικαστηρίου- Σήμερα και η νεκροτομή στην 8χρονη!

Η νεκροτομή στη σορό της 8χρονης είναι προγραμματισμένη να διενεργηθεί σήμερα και από αυτήν θα φανούν τα αιτία θανάτου της οκτάχρονης και ο τρόπος δράσης του 35χρονου, όπως μεταδίδει ο «Πολίτης».

Στο κλιμάκιο της Scotland Yard, που θα κάνει τη νεκροτομή, συμμετέχει και ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος έφτασε χθες στην Κύπρο.

Η σορός της οκτάχρονης ανασύρθηκε πριν από μία εβδομάδα από τη λίμνη Μιτσερού, στην οποία είχε εντοπιστεί και η σορός της μητέρας της Λίβια Μπουνέα. Οι σοροί των δύο εντοπίστηκαν σε απόσταση δύο μέτρων η μια από την άλλη. Ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος είχε τοποθετήσει τόσο τη μητέρα όσο και τη θυγατέρα της σε ταξιδιωτικές βαλίτσες.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share