Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έγκλημα στην Κύπρο: Φεύγει το σόναρ μετά από τις άκαρπες έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη!

Δίνουν μάχη για εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας!

12 Μαΐου 2019 20:45
Έγκλημα στην Κύπρο: Φεύγει το σόναρ μετά από τις άκαρπες έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη!

Δυστυχώς όση μάχη και να δίνουν για να εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα δεν αποδίδει! Το σόναρ που είχαν φέρει για να βοηθήσει τις έρευνες δεν εντόπισε κάτι και έτσι οι έρευνες είναι άκαρπες.. Το έγκλημα που έχει διαπράξει ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς έχει ταράξει την Κύπρο και όχι μόνο..

Χθες χωροθετήθηκε διάδρομος και οι δύτες καταδύονταν εναλλάξ, χωρίς όμως να βρεθεί το οτιδήποτε. Μάλιστα, εξαιτίας των τόνων λάσπης, από το απόγευμα οι έρευνες γίνονταν δια της αφής.

Στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό οι δύτες συνέχισαν και σήμερα τη «μάχη» τους με τις λάσπες, για εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας, στην οποία, όπως ομολόγησε ο 35χρονος, τοποθέτησε σορό γυναίκας. Οι καταδύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα, την ίδια ώρα που ο τεράστιο όγκος λάσπης και η μηδενική ορατότητα, έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο.

Ποια τα επόμενα βήματα

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί μέχρι τη Δευτέρα, οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

Περαιτέρω η πληροφόρηση αναφέρει πως οι αρχές της Δημοκρατίας έχουν εγγράφως αποταθεί στη Βρετανία για να διερευνηθεί η δυνατότητα αποστολής ραντάρ διήθησης εδάφους για να συνδράμει τις έρευνες.

Αυτό που αναμένεται να απαντηθεί είναι κατά πόσο το ραντάρ είναι κατάλληλο για τις συνθήκες της Κόκκινης λίμνης και της λίμνης Μεμί.

Έγκλημα στην Κύπρο: Ιατροδικαστής της Scotland Yard θα κάνει την νεκροτομή της άτυχης 8χρονης Έλενας!

Οι εξελίξεις για τα εγκλήματα που διέπραξε ο "Ορέστης" στην Κύπρο είναι ραγδαίες! Για την νεκροτομή της 8χρονης Αλεξίας θα έρθει ιατροδικαστής της Scotland Yard! Πότε αναμένεται να φτάσει;

Σύμφωνα με το Cyprusnews.gr η νεκροτομή επί της σορού της 8χρονη Έλενας αναμένεται να διενεργηθεί αύριο. Οι σοροί των δυο θυμάτων (μητέρας και κόρης) του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά εντοπίστηκαν σε απόσταση δυο μέτρων η μια από την άλλη στην «Κόκκινη Λίμνη».

Στην Κύπρο αναμένεται να φτάσει σήμερα (12/5/2019) ο Κύπριος ιατροδικαστής Αντρέας Μαρνερίδης ο οποιος συμμετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard, για να διενεργήσει νεκροτομή στην σορό της 8χρονης Elenas Natalia κόρη της 36χρονης Livia Florentina Bunea, ενώ συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες στην λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο.

Η ανάσυρση της πρώτης βαλίτσας έγινε την Κυριακή του Πάσχα, εντός του οποίου βρέθηκε η σορός της 36χρονη Livia Florentina Bunea, ενώ η ανάσυρση της σορού της 8χρονης Elenas Natalia έγινε μια εβδομάδα μετά

Θυμίζουμε πως οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ ήταν συγκινημένοι κατα την ανάρυρση. Μόλις ο δύτης εξήλθε της λίμνης με τη βαλίτσα που έκρυβε το θάνατο ενός 8χρονου παιδιού όλοι έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν. Έφερε άλλωστε σε πέρας μία από τις πιο δύσκολες αποστολές.

Κατά την διενέργεια των νεκροτομών από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδης και τους 3 Κύπριους ιατροδικαστές, Αγγελική Παπέττα, Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους διαφάνηκαν αρκετά σημαντικά ευρήματα για τον τρόπο δράσης του 35χρονου.

Τώρα σε ότι αφορά την αίτια θανάτου της 30χρονης Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ, η οποία εντοπίστηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής της Ορούντας , διαφάνηκε πως ο εκ πρώτης όψεως ο θάνατος της επήλθε μετά από χτύπημα στο κεφάλι.

Με βάση αυτό το στοιχείο φαίνεται ότι ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς άλλαξε τον τρόπο που σκότωνε τα θύματά του καθώς κάποιες γυναίκες τις σκότωσε διά στραγγαλισμού ή διά στραγγαλισμού με κεφαλοκλείδωμα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share