Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έγκλημα στην Κύπρο: Το εναλλακτικό σχέδιο ερευνών της Αστυνομίας για την Κόκκινη Λίμνη!

Πώς θα συνεχίσουν τις έρευνες;

11 Μαΐου 2019 13:39
Έγκλημα στην Κύπρο: Το εναλλακτικό σχέδιο ερευνών της Αστυνομίας για την Κόκκινη Λίμνη!

Το έγκλημα στην Κύπρο συνεχίζει να έχει εξελίξεις και η αστυνομία οργανώνει νέο εναλλακτικό σχέδιο ερευνών για την Κόκκινη Λίμνη!

Οι έρευνες αναμένεται να επικεντρωθούν στην Κόκκινη λίμνη για την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο καθ΄ ομολογία κατά συρροήν δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε ένα από τα θύματά του και να πέταξε στη λίμνη.

Εντατικές και σήμερα (11/5/2019) είναι οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας – Σχέδιο για χρήση ειδικού ραντάρ εξετάζει η αστυνομία!

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες και στηΛίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρα.

Εντός της κόκκινης λίμνης φαίνεται να έχουν σηματοδοτηθεί τρία σημεία, κοντά στο σημείο που είχε εντοπιστεί την προηγούμενη Κυριακή η βαλίτσα με τη σορό του παιδιού.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας διευκρίνισε πως δεν έχει μέχρι στιγμής ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για εισαγωγή στην Κύπρο ειδικού ραντάρ διείσδυσης εδάφους προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για ανεύρεση των σορών άλλων δύο θυμάτων του 35χρονου υπόπτου.

Εν τούτοις, ο κ. Τράγκολας αποκάλυψε πως οι Αρχές βρίσκονται σε επαφή με γραφείο στη Βρετανία το οποίο υπεδείχθη από τη Σκότλαντ Γιαρντ και διαθέτει ειδικό ραντάρ για σάρωση εδάφους. Στο γραφείο αυτό αποστέλλονται συγκεκριμένες πληροφορίες για να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορεί να βοηθήσει και με ποιο τρόπο τις έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι για 8 ημέρες, από το προηγούμενο Σάββατο, οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών διενεργείται με σόναρ και ρομποτική κάμερα.

Στο μικροσκόπιο εγνωσμένου κύρους εγκληματολόγων ο διαβόητος «Ορέστης» -ο ποινικός επιστήμονας Ανδρέας Καπαρδής, ο ποινικολόγος και δόκτορας εγκληματολογίαςΠαναγιώτης Παπαϊωάννου και ο καθηγητής εκγληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης θέτουν επί τάπητος τα φλέγοντα θέματα και τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, στον απόηχο των στυγερών εγκλημάτων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Tο στοιχείο του μιμητισμού στην εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς και κατ’ επέκταση στην εγκληματική δράση αποτελεί ένα ζήτημα που διχάζει εδώ και αρκετά χρόνια τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Παρότι σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ καταγράφονται περιπτώσεις κατά συρροή δολοφόνων που υποστηρίζεται ότι έδρασαν μιμούμενοι κατά γράμμα «διάσημους» εγκληματίες, εντούτοις οι απόψεις των ειδικών περί του θέματος διίστανται.

«Άκυρη η ανησυχία» υποστηρίζει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ενώ ο Ανδρέας Καπαρδής εξηγεί ότι πρόκειται για κάτι που «συμβαίνει σπάνια».

Σχολιάζοντας την δράση του Ν. Μεταξά, ο Γιάννης Πανούσης σημειώνει ότι «τα εγκλήματα του “Ορέστη” είναι πολύ ειδεχθή για να τα μιμηθεί οποιοσδήποτε άλλος».

Κύπρος: Πρωταγωνιστής «ξεφορτωνόταν» πτώμα στην Κόκκινη Λίμνη!

Τελικά τι γίνεται με τα ευρήματα που βρήκαν στην Κόκκινη Λίμνη της Κύπρου; Πρωταγωνιστής της «Σφαγής του κόκορα» Γιώργος Χωραφάς «ξεφορτωνόταν» πτώμα στην Κόκκινη Λίμνη!

Τις προηγούμενες ημέρες οι ομάδες που ερευνούν την λίμνη σπιθαμή προς σπιθαμή είχαν ανασύρει δύο βαλίτσες, που όπως αποδείχθηκε, περιείχαν τα πτώματα μάνας και κόρης από τη Ρουμανία. Ο Μεταξάς είχε ομολογήσει πως τις σκότωσε και πέταξε με αυτόν τον τρόπο τα πτώματά τους, ενώ στην ομολογία του για τα συνολικά επτά θύματά του, είχε παραδεχθεί πως εκεί, στην Κόκκινη Λίμνη, είχε πετάξει και το πτώμα ακόμα μίας γυναίκας, της 30χρονης Maricar από τις Φιλιππίνες.

Όταν την περασμένη Τετάρτη οι αρχές εντόπισαν στην Κόκκινη Λίμνη στην Κύπρο «εύρημα», που έμοιαζε με «κάτι» τυλιγμένο σε ύφασμα, πολλοί πίστεψαν πως επρόκειτο για το τρίτο θύμα του serial killer Νίκου Μεταξά.

Τελικά, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως το «εύρημα» που ανασύρθηκε από τον βυθό της λίμνης ήταν «σφουγγάρια», τυλιγμένα σε κάτι που έμοιαζε με χαλί και τα οποία ήταν μπλεγμένα σε κλαδιά.

Στην Κόκκινη Λίμνη είχαν γίνει παλαιότερα γυρίσματα για την ταινία του Ανδρέα Πάντζη «Η σφαγή του κόκορα».

Το σενάριο μάλιστα έλεγε πως ο ήρωας, τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Χωραφάς, τύλιξε ένα πτώμα σε χαλί και το «ξεφορτώθηκε» στην Κόκκινη Λίμνη - όπως έκανε και ο Νίκος Μεταξάς στην πραγματική ζωή!

Στο 00:57:00 ως το 00:58:20 της ταινίας φαίνεται η μεταφορά του πτώματος.

Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν ο Γιώργος Χωραφάς και η Valeria Golino. Τα τραγούδια της ταινίας ερμήνευσαν ο Γιώργος Νταλάρας και η Τάνια Τσανακλίδου. Η Κόκκινη Λίμνη φαίνεται και πάλι στο 1:26:56 της ταινίας

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share