Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Έγκλημα στην Κύπρο: Δεν σταματούν οι σοκαριστικές εξελίξεις!

Ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο στη λίμνη!

24 Απριλίου 2019 14:52
Έγκλημα στην Κύπρο: Δεν σταματούν οι σοκαριστικές εξελίξεις!

Ξεκίνησαν και πάλι σήμερα (24/4) οι έρευνες της Αστυνομίας στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού, μετά τις εργασίες συντήρησης των δοκών, καθώς υπήρχε τις προηγούμενες μέρες φόβος για κατάρρευση. Οι Αρχές αυτή τη φορά χρησιμοποιουν μια μικρότερη ρομποτική κάμερα, η οποία έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει μέσα από εμπόδια, που παρεμβάλλονται, ώστε να φθάσουν μέχρι τον πυθμένα.
Όλες οι ενδείξεις της αστυνομίας συνηγορούν στην ύπαρξη και άλλων σορών στα έγκατα του φρεατίου όπου ο 35χρονος serial killer πετούσε τις γυναίκες θύματά του.

Στο άλλο μέτωπο των ερευνών, στη λίμνη Ξυλιάτου, αναμένεται να γίνει προετοιμασία σε περίπτωση που μπει σε εφαρμογή το Σχέδιο Β και χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, με ειδικά εκπαιδευμένο δύτη, για την αναζήτηση της κόρης της Marry Rose, της 6χρονης Sierra. Αν και στην περίπτωση αυτή δεν εντοπιστεί η 6χρονη, τότε οι έρευνες πιθανόν να σταματήσουν και να στραφούν αποκλειστικά στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
Σύμφωνα με το sigmalive.gr η σημερινή μέρα θεωρείται καθοριστική, ρόσο για τις έρευνες στο φρεάτιο όσο και για τις έρευνες στη λίμνη. υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε η ταυτοποίηση της πρώτης σορού, που εντοπίστηκε στο φρεάτιο την Κυριακή 14 Απριλίου και η οποία ανήκει στην Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε η Αστυνομία.
Παρουσία ανθρωπολόγων, ολοκληρώθηκε, εξάλλου, η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που εντοπίστηκε το Σάββατο στο μεταλλείο. Από τα προκαταρκτικά ευρήματα προκύπτει ότι η σορός είναι γυναίκας ασιατικής καταγωγής, ωστόσο για την ταυτοποίησή της αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA.

Ο ύποπτος για δύο δολοφονίες γυναικών από τις Φιλιππίνες, μεταφέρθηκε σε ψυχίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.

To "plan b" της αστυνομίας για τις έρευνες
Τη ίδια ώρα γίνεται μελέτη, σύμφωνα με το reporter.com.cy για συνέχιση των ερευνών στο λίμνη στο Ξυλιάτο, αφού μετά τις άκαρπες μέχρι στιγμής προσπάθειες, έχει αποφασιστεί η χρήση σκαφάνδρου, ώστε να εξερευνηθεί εκ του σύνεγγυς ο βυθός της λίμνης.

 Έγκλημα στην Κύπρο: Δεν σταματούν οι εξελίξεις!
Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα εντός του νερού, ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα, οι έρευνες στη συγκεκριμένη λίμνη, θα επαναρχίσουν την ερχόμενη Παρασκευή (26/4).

Οι δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας - Έχουν ληφθεί 315 καταθέσεις
«Έχουν ληφθεί για τις συγκεκριμένες υποθέσεις 315 καταθέσεις και έγιναν αρκετές έρευνες. Έχουν γίνει επίσης σε τρία οχήματα και έγιναν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις. Ενισχυμένη είναι η ανακριτική ομάδα.Γίνεται παράλληλα μια πολύ προσεχτική έρευνα. Θα τονίσω τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εξάγονται αποτελέσματα. Έχει ανακριθεί εκ νέου ο ύποπτος και δεν θα δημοσιοποιήσω οτιδήποτε. Δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε εντός του φρεατίου, όμως οι έρευνες συνεχίζονται γιατί υπάρχει λόγος που συνεχίζονται.Αν αποφασισθεί να διακοπούν, θα διαφανεί αργότερα.Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές. Διερευνάται το κίνητρο και σκιαγραφείται το προφίλ του υπόπτου. Για την εξάχρονη θα συνεχιστούν οι έρευνες. Όταν μιλάμε για κάποιους ισχυρισμούς κάποιου που τελεί υπό κράτηση, αυτές οι θέσεις εξετάζονται πολύ προσεχτικά.

 Έγκλημα στην Κύπρο: Δεν σταματούν οι εξελίξεις!
Όσον αφορά τις προηγούμενες ενέργειες, ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει ορίσει τριμελή επιτροπή για διοικητική έρευνα, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσον έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες κινήσεις και κατά πόσον υπήρξαν πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα από μέλη μας.

Όταν υπάρχουν στοιχεία για νέες συλλήψεις θα γίνουν και θα ανακοινωθούν.

Έγκλημα στην Κύπρο: Αποτυπώθηκε το προφίλ του serial killer ''Ορέστη''!

Κάθε ώρα που περνάει, οι Αρχές σκιαγραφούν όλο και πιο καλά το προφίλ του «Ορέστη». Οι ανακριτές που διερευνούν το πιο ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε ποτέ στα χρονικά της Κύπρου, καλούνται να λύσουν τους γρίφους γύρω από τον serial killer που ξεφορτωνόταν τα θύματα του στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού.

Ο 35χρονος λοχαγός φέρεται να είχε συνομιλίες στην πλατφόρμα badoo με γυναίκες οι οποίες δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ότι η φρίκη στο Μιτσερό δεν σταματά στα δύο θύματα που ανασύρθηκαν, αλλά ούτε και στην εξάχρονη κόρη της 38χρονης Marry Rose, την οποία ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου, αφού φαίνεται ότι στο φρεάτιο υπάρχουν και άλλες πτώματα. Ως εκ τούτου, οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ επαναρχίζουν σήμερα, μετά την μικρή διακοπή λόγω του προβλήματος που προέκυψε με δοκούς των αναβατορίων στους οποίους παρατηρήθηκε κάμψη, κατά της οποίες θα χρησιμοποιηθεί η ρομποτική κάμερα.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες και στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της εξάχρονης, η σορός της οποίας μέχρι στιγμής παραμένει εξαφανισμένη. Ωστόσο οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν στο σημείο, και αυτό λόγω του ότι, ο 35χρονος επιμένει στον ισχυρισμό του ότι πέταξε την εξάχρονη στη λίμνη και μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, όταν πέταξε τη σορό της μικρής, κόλλησε στο δέντρο, και στη συνέχεια την έσπρωξε ξανά στη λίμνη.

undefined

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί και τα νέα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο γραφείο του σε στρατόπεδο της Λευκωσίας καθώς και στην οικία του, μεταξύ των οποίων είναι usb, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Το προφίλ του, έχει σχεδόν σκιαγραφηθεί κι αυτό που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε την δολοφονική του δράση ο ύποπτος και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο. Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.
Χωρίς ίχνος μεταμέλειας
«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα».

Αυτά αποκάλυψε στο «Έθνος» αστυνοµικός που συµµετέχει στις έρευνες, ο οποίος περιγράφει ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».

undefined
Ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, κρατά κλειστά τα «χαρτιά» και το στόµα του. Απαντά στους αστυνοµικούς µόνο σε συγκεκριµένες ερωτήσεις. Όταν ρωτήθηκε για τους φόνους της 28χρονης και της 38χρονης, φέρεται να παραδέχτηκε µε σταθερή φωνή ότι εκείνος τις σκότωσε. «Όταν τον ρωτήσαµε και για τις γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα για τις οποίες έχει δηλωθεί εξαφάνιση, δεν είπε απολύτως τίποτα. ∆εν θέλει να βοηθήσει. Με λακωνικό τρόπο και χωρίς καµία έκφραση µιλά µόνο για όσα τον ρωτάµε και όσα θέλει ο ίδιος να µας αποκαλύψει».

Κύπρος: Τι αποκάλυψε η νεκροτομή του 2ου θύματος στο φρεάτιο του Μιτσερού!

Κύπρος: Τι αποκάλυψε η νεκροτομή του 2ου θύματος στο φρεάτιο του Μιτσερού!

Οι εξελίξεις στην σοκαριστική υπόθεση της Κύπρου και το φρεάτιο του "τρόμου" δεν σταματάνε... Η νεκροψία ολοκληρώθηκε και οι ιατροδικαστές ανακοίνωσαν τι βρήκαν από το δεύτερο θύμα του serial killer!

Η νεκροτομή άρχισε χθες και διακόπηκε γύρω στις 21.00, για να συνεχιστεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις με σκοπό την ταυτοποίηση της σορού.

 Κύπρος

Στη σημερινή διαδικασία, εκτός από τους δύο ιατροδικαστές συμμετείχαν και ανθρωπολόγοι που εξέτασαν τη σορό.

Από τα προκαταρκτικά ευρήματα της νεκροτομής προκύπτει ότι η γυναίκα είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ για την ταυτοποίηση της σορού θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share