Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Φρίκη: Διακεκριμένος ζωγράφος και πρώην ρόκερ εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

Φωτογράφιζε γυµνά ανήλικα κορίτσια σε στούντιο!

23 Απριλίου 2019 08:26
Φρίκη: Διακεκριμένος ζωγράφος και πρώην ρόκερ εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

Η σύλληψή του έγινε την περασµένη Τετάρτη, όταν αστυνοµικοί της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας πραγµατοποίησαν έρευνα και σε δεύτερο σπίτι στον Αγιο Παντελεήµονα, όπου πέρασαν χειροπέδες σε έναν 67χρονο, ο οποίος επίσης φωτογράφιζε ανήλικες µαθήτριες.
Οι δύο άνδρες φέρονται να εντόπιζαν κορίτσια σε διάφορους χώρους, ακόµα και στους συρµούς και τους σταθµούς του µετρό. Κατόπιν, τα έπειθαν ότι θα τα κάνουν διάσηµα, καθώς έχουν τα... µέσα να προωθούν µοντέλα. Σε 10 περιπτώσεις οι ανήλικες πείστηκαν και µετέβησαν στα σπίτια τους για φωτογράφιση. Η έρευνα ξεκίνησε όταν µία από τις κοπέλες βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει όλα όσα έζησε στην Αστυνοµία.

Ο ζωγράφος που συνελήφθη είχε σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών, είχε πάρει υποτροφίες, είχε επιµεληθεί εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, ενώ το 2008 είχε βραβευθεί από µεγάλη τράπεζα για το έργο του.


Κορίτσια 14-17 ετών
Σύµφωνα µε την Αστυνοµία, φωτογράφιζε κορίτσια ηλικίας από 14 έως 17 ετών. Στο σπίτι του, όπως και στην οικία του 67χρονου, βρέθηκαν περίπου 1.000 φωτογραφίες ανηλίκων. Οι αστυνοµικοί ερευνούν το κατά πόσο οι συλληφθέντες πουλούσαν το υλικό αυτό ή το κρατούσαν οι ίδιοι. Ο 67χρονος, ο οποίος στο παρελθόν ήταν γνωστός στον χώρο της ροκ µουσικής, είχε και «βοηθό» µία γυναίκα, η οποία επίσης προσέγγιζε κορίτσια και τα έπειθε ότι η ίδια και ο φίλος της µπορούσαν να τις κάνουν γνωστές, ούτως ώστε να κερδίσουν δόξα και χρήµα.

Επιχείρηση Uncover: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

Στα δίχτυα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσαν τέσσερις άνδρες, που συνελήφθησαν για πορνογραφία ανηλίκων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Επιπλέον, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος και πέμπτου κατηγορούμενου για το ίδιο αδίκημα.

Ο εντοπισμός τους επιτεύχθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Uncover», για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων.

Στη διάρκειά της έγινε ψηφιακή ανάλυση και πολύμηνη διαδικτυακή έρευνα, μέσω ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, για τον εντοπισμό χρηστών του Διαδικτύου, εντός της ελληνικής Επικράτειας, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκαν χρήστες με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα και συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά 1.459 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, με τη χρήση συνολικά 362 διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για τη δράση αυτή των εμπλεκομένων ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από αλληλογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των πέντε ανδρών (όλοι Έλληνες) και οι οικιακές συνδέσεις Διαδικτύου σε Αττική και Πελοπόννησο.

Πρωινές ώρες της 15ης Απριλίου, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν ταυτόχρονες έρευνες στα σπίτια τεσσάρων εμπλεκομένων σε περιοχές της Αττικής, ενώ είχε προηγηθεί έρευνα και στην κατοικία ενός άλλου σε περιοχή της Πελοποννήσου, στις 4 Απριλίου.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί και πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, επτά φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop), δύο κινητά τηλέφωνα, 12 φορητά μέσα ψηφιακής αποθήκευσης (usbflashdrive) και δύο κάρτες ψηφιακής αποθήκευσης (microsd).

Από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά αυτά πειστήρια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρέθηκε σε αυτά πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, πράξεις και για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας. Για τον πέμπτο ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κρήτη: Kλοπή κοσμημάτων 300 χιλιάδων ευρώ από πολυτελές ξενοδοχείο!

Ληστές έσπασαν το αυτοκίνητο του Πέτρου Κόκκαλη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share