Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έγκλημα στην Κύπρο: Φόβος για τον serial killer - Αγνοούνται άλλες 22 Φιλιππινέζες!

Νέα δεδομένα για τις δολοφονίες στην Κύπρο!

22 Απριλίου 2019 14:55
Έγκλημα στην Κύπρο: Φόβος για τον serial killer - Αγνοούνται άλλες 22 Φιλιππινέζες!

Η πρωτοφανής στα χρονικά υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη στην Κύπρο κι αφορά στις δολοφονίες του 35χρονου δολοφόνου, για τις οποίες εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι πολύ περισσότεροι από τους δύο που έχει ομολογήσει, παίρνει νέα τροπή, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το νησί της Αφροδίτης, δεν είναι καθόλου αισιόδοξα ότι ο κύκλος των δολοφονιών θα τελειώσει στους δύο...
Ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας ανέφερε ότι ενδεχομένως τα θύματα να μην είναι ένα ή δύο αλλά περισσότερα, ενώ οι Αρχές από το πρωί της Μ. Δευτέρας, επιχειρούν τόσο στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όσο και στο περίφημο φρεάτιο στο Μιτσερό το οποίο έχει βάθος 130 μέτρων και χθες είχαν ερευνηθεί μόνο τα 60 προκειμένου να βρουν νέα στοιχεία για τη δράση του serial killer Ορέστη.

Μάλιστα, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο, καθώς οι κάμερες των δυτών, κατέγραψαν το Σάββατο κάποιες σκιές που εικάζεται ότι είναι πτώματα... Η αστυνομία θα διενεργήσει ακόμη έρευνες στο σπίτι, στα δύο αυτοκίνητα και σε ηλεκτρονικές συσκευές του υπόπτου, καθώς και στην κατοικία του θύματος

Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί δύο νεκρές Φιλιππινέζες, η 38χρονη Μαίρη Ρόουζ και η 28χρονη Αριάν Παριάν Λοτζάνο, ενώ νεκρό θεωρείται και το παιδί της Μαίρης Ρόουζ, η 6χρονη Σιέρα, τη σορό της οποίας αναζητούν οι αρχές στη λίμνη Ξυλιατού. Η λίμνη δημιουργήθηκε μόλις πριν μερικά χρόνια και έχει βάθος 100 μέτρα.


Την ίδια ώρα δημοσιογράφος από το Sigma υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, ήταν μπράβο τους, μπορούσαν να το κάνουν 7 του Μάη πέρσι...», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3 με 4 τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα, δημιουργεί φόβους στις Αρχές ότι ενδεχομένως και στην ελληνική πρωτεύουσα γυναίκες να είχαν πέσει θύματά του.

«Την έπνιγα και ένιωθα ωραία»: Σοκάρει ο serial killer της Κύπρου!

Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί στην Κύπρο άκουγαν τον κρατούμενο υπολοχαγό να τους λέει πως ένιωθε ωραία όταν έπνιγε μια γυναίκα.

Μιλώντας στους ανακριτές για το πρώτο θύμα, που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού, τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος προέβη στην κυνική ομολογία, ενώ για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις.

Όπως αποκάλυψε στους ανακριτές, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Και για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Αρχικά, σε φρεάτιο σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του χωριού Μιτσερό, ανακαλύφθηκε το πτώμα μιας 38χρονης γυναίκας. Ήταν η Marry Rose, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί μαζί με την εξάχρονη κόρη της. Ένα ακόμα πτώμα ανακαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο. Πλέον είναι κοινή πεποίθηση ότι στο ίδιο πηγάδι (φρεάτιο) κρύβονται μυστικά από τη δράση ενός serial killer.

Ο ίδιος ο 35χρονος υπολοχαγός του Κυπριακού Στρατού, μετά τη σύλληψη του παραδέχθηκε τρεις δολοφονίες, καθώς είπε ότι σκότωσε και την 6χρονη κόρη της γυναίκας από τος Φιλιππίνες.

Η αστυνομία αναζητεί το πτώμα σε φράγμα στο χωριό Ξυλιάτου

H δεύτερη γυναίκα, αν και επισήμως δεν έχει αναγνωριστεί, είναι η 28χρονη Arian Palanas Lozano η οποία είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2018.

Πάντως ακόμα δεν έχουν εντοπισθεί άλλα πτώματα.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας τόνισε πως έχουν εντοπιστεί πάρα πολλά μπάζα στο φρεάτιο, κάτι που καθιστά δύσκολη την προσπάθεια των πυροσβεστών. Aνέφερε επίσης πως κατά τις έρευνες χρησιμοποιήθηκαν ρομποτικές κάμερες σύγχρονης τεχνολογίας.

Αναμένεται τώρα να μελετηθούν προσεκτικά τα βίντεο που κατέγραψαν σημεία του φρεατίου, κάτω από το νερό.

Σύμφωνα με πηγή πληροφόρησης, στις ανακριτικές αρχές υπάρχουν υποψίες ότι ο 35χρονος είπε ψέματα για το πτώμα της μικρής στη λίμνη Ξυλιάτου, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 35χρονος θα ανακριθεί και πάλι.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share