Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δώρα Ζέμπερη: Έρευνα των αρχών στο εργασιακό περιβάλλον! Τι ισχυρίζεται η δικηγόρος της;

Νέες εξελίξεις!

20 Απριλίου 2019 08:44
Δώρα Ζέμπερη: Έρευνα των αρχών στο εργασιακό περιβάλλον! Τι ισχυρίζεται η δικηγόρος της;

Περίπου εννέα μήνες μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που καταδίκασε σε δις ισόβια τον 58χρονο Εμμανουήλ Εσσατζανιάν - Σοροπίδη, στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών έχει μπει το εργασιακό περιβάλλον της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 15 Οκτωβρίου 2018.

Η παράλληλη έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει στόχο να διερευνηθεί ως πηγή κινδύνου το εργασιακό περιβάλλον της 32χρονης ή, με απλά λόγια, αν η εφοριακός δεχόταν πιθανές πιέσεις ή ακόμα και απειλές, λόγω των ιδιαίτερα σοβαρών υποθέσεων που χειριζόταν.

«Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν στη δίκη που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, η οικογένεια της άτυχης εφοριακού υπέβαλε έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προσκομίζοντας κάποια στοιχεία σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού. Μετά την αναφορά μας, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να πράξει τα νόμιμα και να ανοίξει μια νέα δικογραφία που θα διερευνηθεί σε συσχετισμό με την πρώτη», δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας της άτυχης Δώρας, Γιάννα Παναγοπούλου.

Όπως τόνισε η κ. Παναγοπούλου, παρά το νεαρό της ηλικίας της η 32χρονη εφοριακός είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει πολύ σοβαρές υποθέσεις, έλεγχε μεγάλες εταιρείες και ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, ενώ ξεκαθάρισε πως η παράλληλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν σχετίζεται με τον καταδικασμένο Εμμανουήλ Σοροπίδη.

Πηγή: dikastiko.gr

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Η ανατρεπτική αποκάλυψη από τον δικηγόρο του δράστη!

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, καθώς ο δικηγόρος του δράστη κάνει λόγο για συνταρακτικές πληροφορίες που κρύβονται πίσω από το φονικό!

Η εφοριακός είχε βρεθεί νεκρή τον Οκτώβριο του 2017 στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών.
Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη επιμένει ότι η δολοφονία της έχει άμεση σχέση με την εργασία της ως ελεγκτή της εφορίας. Από το 2015 μέχρι και την ημέρα της δολοφονίας της φέρεται να ερεύνησε 17 σημαντικές υποθέσεις βάζοντας μάλιστα βαριά πρόστιμα. Δώρα Ζέμπερη: Η μητέρα της βρίσκεται κλεισμένη σε ψυχιατρική κλινική!

“Η οικογένεια έχει ζητήσει μία παράλληλη έρευνα σχετικά με τις πηγές κινδύνου από το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού”, δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη, Γιάννα Παναγοπούλου. Σε λίγες ημέρες θα κληθούν μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν για την 32χρονη εφοριακό.

Ο δικηγόρος του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου, Μανώλη Σοροπίδη, αποκαλύπτει ότι υπάρχουν δύο αυτόπτες μάρτυρες που έχουν δει ποιοι είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι της Δώρας Ζέμπερη, αλλά δεν έχουν καταθέσει στις Αρχές.

“Οι δύο μάρτυρες θα επιβεβαιώσουν ότι υπήρχαν άλλοι δύο άνδρες. Ο Εμμανουήλ Σοροπίδης είχε εντολή να αφαιρέσει την τσάντα και το περιεχόμενό της. Θα αποδειχθεί ότι πίσω από τη δολοφονία της κρύβονται μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες”, δήλωσε μιλώντας στο STAR ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει προσδιοριστεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Η μητέρα και τα αδέλφια της εφοριακού πιστεύουν ότι μέχρι τότε θα έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία που θα φέρουν την ανατροπή.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share