Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στην Κρήτη: Καταπέλτης το βούλευμα για την "μαύρη" χήρα του καρδιολόγου και τον εραστή της!

Ραγδαίες εξελίξεις στο έγκλημα που καθήλωσε το Πανελλήνιο!

12 Φεβρουαρίου 2019 10:27
Έγκλημα στην Κρήτη: Καταπέλτης το βούλευμα για την

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου θα καθίσει το ζευγάρι των εραστών που κατηγορείται για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, η 39χρονη χήρα παραπέμπεται σε δίκη με τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση και ο 38χρονος εραστής της, ένας Βούλγαρος αστυνομικός, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Όπως αναφέρει το cretalive, η 39χρονη επιμένει πως είναι αθώα και υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε το εγκληματικό σχέδιο του φίλου της. Σημειώνεται, ότι οι ισχυρισμοί της δεν έχουν πείσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που εκτιμά ότι εκείνη παρείχε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες στον συγκατηγορούμενο της για την εκτέλεση του σχεδίου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων οι σχέσεις της με τον καρδιολόγο είχαν διαταραχθεί από το 2016, όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης είχε ζητήσει από τη σύζυγό του, να συζητήσουν για την πορεία της σχέσης τους, ενώ εκείνη ζήτησε χρόνο για να το σκεφτεί.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο καρδιολόγος πρότεινε στην 39χρονη σύζυγό του να προχωρήσουν στην έκδοση διαζυγίου, ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς δολοφονήθηκε ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητο του προς τον Μακρύ Γιαλό, όπου ήταν το ιατρείο του.

Ειδικότερα, στο βούλευμα αναφέρεται: «Οι εν λόγω σοβαρές εξελίξεις στις σχέσεις των συζύγων που ήταν προφανώς γνωστές στον 38χρονο αστυνομικό και η αποφασιστικότητα του θύματος να προχωρήσει στη λύση του γάμου του, πιθανολογείται βάσιμα ότι επέδρασαν καταλυτικά στις προθέσεις αμφότερων των κατηγορουμένων, καθώς δεν μπορεί να θεωρηθεί συμπτωματικό το γεγονός ότι η τέλεση της ανθρωποκτονίας έλαβε χώρα λίγο πριν το θύμα αναθέσει σε δικηγόρο την έκδοση διαζυγίου, σαν να υπήρχε κάποιος επείγον λόγος που δεν επέτρεπε την αναβολή στην υλοποίηση του εγκληματικού σχεδίου».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share