Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο μέσα σε κεντρικό εστιατόριο!

Και παρουσιαστής ειδήσεων!

10 Φεβρουαρίου 2019 09:39
Σοκ: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο μέσα σε  κεντρικό εστιατόριο!

Ο 59χρονος Ροντρίγκες ήταν πολύ δημοφιλής στην περιοχή αφού εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού 99,9 FM- Το 2018 δολοφονήθηκαν δέκα δημοσιογράφοι και από τις αρχές του 2000 έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100.

Ένας δημοσιογράφος, παρουσιαστής ειδήσεων σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, δολοφονήθηκε σήμερα μέσα σε ένα εστιατόριο στην Πολιτεία Ταμπάσκο, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές του Μεξικού.

Ο Χεσούς Ράμος Ροντρίγκες έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του άγνωστου δράστη ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο της πόλης Εμιλιάνο Σαπάτα. Ο Ροντρίγκες, είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος που δολοφονείται στο Μεξικό από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα El Universal, ο δράστης επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο. Κατέβηκε από το όχημα, πλησίασε στο σημείο όπου γευμάτιζε μαζί με φίλους του ο δημοσιογράφος και τον πυροβόλησε εξ επαφής, τουλάχιστον οκτώ φορές.

Στις 21 Ιανουαρίου δολοφονήθηκε στην Μπάχα Καλιφόρνια ο διευθυντής ενός άλλου ραδιοφωνικού σταθμού, ο 34χρονος Ραφαέλ Μουρούα, ο οποίος δεχόταν απειλές και για τον λόγο αυτό βρισκόταν σε πρόγραμμα προστασίας. "Είχε μαζί του μόνο ένα κουμπί πανικού", εξήγησε η εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στο Μεξικό, Μπαλμπίνα Φλόρες.

Το Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου για τους δημοσιογράφους, μετά τη Συρία. Το 2018 δολοφονήθηκαν δέκα δημοσιογράφοι και από τις αρχές του 2000 έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100. Οι περισσότεροι από αυτούς τους φόνους παρέμειναν ανεξιχνίαστοι.

πηγή: youweekly.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share