Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Ρόδο: Για βιασμό και ανθρωποκτονία κατηγορούνται οι δύο συλληφθέντες! - Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 21χρονη φοιτήτρια!

Σήμερα η κηδεία της άτυχης Ελένης!

5 Δεκεμβρίου 2018 07:59
Έγκλημα στη Ρόδο: Για βιασμό και ανθρωποκτονία κατηγορούνται οι δύο συλληφθέντες! - Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 21χρονη φοιτήτρια!

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι στο Διδυμότειχο στην Ελένη Τοπαλούδη η οποία βρέθηκε δολοφονημένη πριν από μια εβδομάδα στο νησί των ιπποτών που σπούδαζε.

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί την υπόθεση εξιχνίασης της στυγερής δολοφονίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει ως πρωταγωνιστές δυο νεαρά άτομα, ηλικίας 21 και 19 ετών αντίστοιχα.

Ο αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρος ομολόγησε ξημερώματα Τρίτης πως εμπλέκεται στην υπόθεση, ενώ ο Έλληνας φίλος του αρνείται μέχρι και σήμερα τις κατηγορίες που τους απέδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, μεταξύ των οποίων και αυτής του βιασμού.

Ο Έλληνας ζήτησε και έλαβε μέσω του δικηγόρου του 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Έλληνα κατηγορούμενου, κ. Άκη Δημητριάδη, ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι δεν συμμετείχε στο συμβάν που ήταν μοιραίο για την κοπέλα. «Ήρθα προχθές το βράδυ και ζήτησα να λάβω γνώση της δικογραφίας η οποία δεν ήταν ολοκληρωμένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Κρήτη: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 22χρονος μετά από σοβαρό τροχαίο!

Ο εντολέας μου δεν έχει ομολογήσει. Δεν συμμετείχε στο συμβάν που ήταν μοιραίο για την κοπέλα. Μόλις είχα το σχετικό κείμενο ζήτησα προθεσμία 48 ωρών» είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου.

Την ώρα που η κοινή γνώμη περιμένει την διαλεύκανση της υπόθεσης οι γονείς του του νεαρού Έλληνα ζητούν απαντήσεις από το ίδιο τους το παιδί για το τι πραγματικά έγινε το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν και χάθηκαν τα ίχνη της άτυχης Ελένης.

Ο δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου είπε επίσης ότι ο νεαρός δεν ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητό που μετέφερε τη νεαρή στη Λίνδο και ισχυρίζεται ότι δάνεισε το όχημα στον αλλοδαπό φίλο του. Οι κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων που κατέγραψαν την κίνηση του λευκού μικρού βαν ήταν και το στοιχείο «κλειδί» για τις αρχές που έφθασαν στους δυο νεαρούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βοριάδες έως 7 μποφόρ προβλέπονται σήμερα, Τετάρτη! - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει;

«Το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα του πελάτη μου. Ο εντολέας μου δεν το οδηγούσε. Το είχε δανείσει στο φίλο του ο οποίος και τη μετέφερε στη Λίνδο. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό γνωρίζονταν οι δυο νέοι» είπε ο κ. Δημητριάδης και πρόσθεσε ότι ακόμη και οι γονείς του εντολέα του είναι συγκλονισμένοι και ζητούν και εκείνοι απαντήσεις από το ίδιο τους το παιδί. «Όλα θα απαντηθούν εν καιρώ. Πρέπει να υπάρχει προσοχή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του θέματος» τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Ωστόσο κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη στην ερώτηση γιατί βρέθηκε γυμνή η 21χρονη με τον κ. Δημητριάδη να λέει «να σεβαστούμε τη μνήμη της κοπέλας». Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Έλληνα νεαρού κατηγορούμενου δεν θα γίνει προς το παρόν αναπαράσταση παρά μόνο αν δεχτεί ο άλλος κατηγορούμενος, προκειμένου να υποδειχθεί που πετάχτηκαν τα ρούχα της κοπέλας.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια. Αιτία θανάτου της άτυχης κοπέλας είναι ο πνιγμός, ενώ έφερε και σημάδια στραγγαλισμού αλλά και εκδορές και χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός της. Όσον αφορά την κατηγορία περί βιασμού που άσκησε ο εισαγγελέας ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι διερευνάται και δεν είναι σε θέση να πει κάτι ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Ο πατέρας της Ελένης μιλώντας χθες στο protothema.gr ανέφερε ότι λίγο πριν τις δυο τα ξημερώματα της Τρίτης ενημερώθηκε από τις αρχές ότι το «ζήτημα έκλεισε». Ο κ. Τοπαλούδης ευχαρίστησε τους λιμενικούς γιατί εξιχνίασαν το έγκλημα «πριν την κηδεία του παιδιού μου» καθώς χθες το μεσημέρι θα αναχωρούσε από τη Ρόδο με τη σορό της κόρης του.

«Θα είναι πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τη κόρη μου, τώρα που ομολόγησε ο ένας δράστης και προχωράει η υπόθεση. Ήξερα από τις Λιμενικές Αρχές ότι υπήρχε κινητικότητα και συγκεκριμένα σε κάποια πρόσωπα. Μίλησα προχτες το βράδυ με τον υπολιμενάρχη και μου είπε: «Κύριε Ιωάννη είμαστε σε καλό δρόμο» και πράγματι στις δυο παρά τέταρτο τα ξημερώματα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ομολόγησε ο ένας κι ότι το συμβάν έγινε στο σπίτι ενός εκ των δυο στη Λίνδο. Το σπίτι ανήκει σε Ροδίτη. Άφησαν φρουρά εκεί γιατί σίγουρα θα βρουν κι άλλα στοιχεία», είπε ο κ. Ιωάννης Τοπαλούδης.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share