Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

«Ήταν ένα θέαμα που δεν θα το ξεχάσω...»: Συγκλονίζει η μαρτυρία του δύτη που ανέσυρε νεκρά τα 3 παιδιά του παιδοκτόνος που αποφυλακίστηκε

Σοκαριστική περιγραφή!

27 Νοεμβρίου 2018 17:11
«Ήταν ένα θέαμα που δεν θα το ξεχάσω...»: Συγκλονίζει η μαρτυρία του δύτη που ανέσυρε νεκρά τα 3 παιδιά του παιδοκτόνος που αποφυλακίστηκε

Η αποφυλάκιση του πατροκτόνου Γ.Μ, έχει προκαλέσει σάλο. Tην περασμένη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ο 60χρονος, σήμερα παιδοκτόνος, που είχε καταδικαστεί με τρις φορές ισόβια αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού που βρισκόταν. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν 19 χρόνια και τώρα, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση.

Ο πρόεδρος των ναυγοσωστών Νομού Ηρακλείου Μανώλης Μακριδάκης ήταν ο πρώτος μαζί με την ομάδα του που έφτασαν στον Αλμυρό ποταμό στις 20 Σεπτεμβρίου του 1999 και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των 3 παιδιών. Οι μνήμες έχουν χαραχτεί βαθιά μέσα του και όπως ο ίδιος διηγείται στο cretapost δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ίδιος:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαφανίστηκε ο Ερρίκος Πετιλόν!

-Φτάσατε τελικά στο σημείο που τελικά ήταν οι σοροί των τριών παιδιών; «Ήταν κάτι πολύ συγκλονιστικό διότι άλλο είναι να δεις κάποιον άνθρωπο μεγάλο, άλλο να δεις ένα παιδάκι, κι άλλο να δεις τρία παιδάκια πνιγμένα μέσα στο νερό σε αυτήν την κατάσταση. Καταλαβαίνεται ότι και ο πιο σκληρός άνθρωπος να το αντίκριζε θα δάκρυζε.

Έχουν περάσει τόσα χρόνια και τώρα που το συζητάμε ακόμα συγκινούμε διότι ήταν ένα θέαμα που δεν θα το ξεχάσω κι εγώ και η ομάδα μου όσα χρόνια και να ζήσουμε. Και μάλιστα από μία ομάδα έμπειρη που είχαμε βγάλει μέχρι τότε αλλά και μέχρι σήμερα πάρα πολλά άτομα πνιγμένα και σε συνεργασία με το λιμεναρχείο». -Από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα σας; «Από τις χειρότερες ναι.» -20 χρόνια κι όμως τελικά αποφυλακίστηκε βάση νόμου ο Γ. Μ. Θέλετε να μου πείτε όταν το μάθατε τι σκεφτήκατε; Πώς αντιδράσατε; «Δεν μπορούμε να κρίνουμε την δικαιοσύνη που πολλές φορές έχει δίκιο και καμιά φορά και άδικο σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω εγώ και δεν μπορεί να ξεχάσει πιστεύω – από αύριο που θα το μάθει όλο το κοινό του Ηρακλείου – ότι τρία παιδιά μπορεί να τα πνίξει ένας πατέρας και μετά να τον αφήσουν ελεύθερο και να κυκλοφορεί.

Το άλλο παιδί που είχε φέρει στην ζωή, ή αν το παιδί του έχει παντρευτεί κι έχει κάνει οικογένεια πώς θα πιάσει τα εγγόνια του. Δηλαδή ήδη αυτός ο άνθρωπος έχει διαλύσει ψυχικά. Εγώ αν ήμουν στη θέση του δεν θα ήθελα να βγω από την φυλακή καθόλου. Σας μιλώ ειλικρινά. Ο κάθε γονέας που έχει ένα παιδί, καταλαβαίνει αυτή τη στιγμή τι λέω. Γιατί είναι τρία παιδάκια μικρά, απ’ ότι θυμάμαι το ένα ήταν σχεδόν βρέφος..»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ναι, τον χώρισα γιατί δεν με @@@ καλά»! Απίστευτη εξομολόγηση από πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια!

-Δύο χρονών το μικρότερο, έξι χρονών… «Δεν έχει άποψη, δεν έχει γνώμη. Κρέμεται από τα χείλη του πατέρα του και της μάνας του. Τι μπορεί να κάνει ένα τέτοιο παιδάκι – δεν μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο – σε οποιοδήποτε πατέρα και σε οποιαδήποτε μάνα για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Αν είναι δυνατόν. Τώρα το ότι αποφυλακίστηκε, δεν μπορούμε να κρίνουμε την δικαιοσύνη. Αυτή επέβαλε την ποινή της αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει και το ηθικό κομμάτι, πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα που θα έχουν την δική μου γνώμη.»

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share