Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Συγκλονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας που παραλίγο να ήταν ένα ακόμα θύμα!

Αποκλειστικό: Μαρτυρία «φωτιά» για το έγκλημα!

18 Αυγούστου 2018 10:26
Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Συγκλονίζει ο αυτόπτης μάρτυρας που παραλίγο να ήταν ένα ακόμα θύμα!

Την Τετάρτη, 15 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ, ένας 25χρονος νεαρός έχασε την ζωή του στο λόφο του Φιλοπάππου όταν μια συμμορία αλλοδαπών επιτέθηκε με μαχαίρια σε αυτόν και την φίλη του για να τους ληστέψει.

Την ίδια μέρα, μια ώρα νωρίτερα, βρισκόμουν και εγώ στον λόφο, πολύ κοντά στο σημείο που συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω, όπως και όλοι κάτοικοι της περιοχής που ανεβαίνουν καθημερινά στο λόφο του Φιλοπάππου, για να πάρουν μια ανάσα οξυγόνου, πως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Επίσης το γνώριζε η ελληνική αστυνομία και οι φύλακες του λόφου. Το τελευταίο χρόνο, σχεδόν σε καθημερινή βάση, ανυποψίαστοι πολίτες, και κυρίως νέα παιδιά και τουρίστες, ληστεύονται με την απειλή μαχαιριών από συμμορίες αλλοδαπών, σε σημεία που δεν είναι ούτε 150 μέτρα από την ακρόπολη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στο θρίλερ της εξαφάνισης του 23χρονου φαντάρου! - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση!

Δυστυχώς η ελληνική αστυνομία είναι ανίκανη να προστατέψει τους πολίτες της και η παρουσία του προσωπικού ασφαλείας του πάρκου είναι απλώς διακοσμητική.

Ανίκανη γιατί:

Οι μοτοσυκλετιστές που κάνουν τις περιπολίες κινούνται σε σημεία που ουδέποτε έγιναν ληστείες. Εκεί για να φτάσεις πρέπει να πας πεζός. Μοιάζει ό λόφος σαν ένα κεφάλι γεμάτο με ψείρες που ηλιθιοδώς κανείς πιστεύει πως θα τις πιάσει όλες στη γραμμή της χωρίστρας.

Οι περιπολίες που γίνονται από πεζοπόρες ομάδες αστυνομικών, μοιάζουν με ευχάριστους περιπάτους στην φύση, και καταλήγουν συνήθως στο κιόσκι πίσω από την εκκλησία του Λουμπαρδίαρη για κουβεντούλα και καφέ.

Ωστόσο εμφανίζονται, αραιά και που, συνήθως μετά από πληθώρα ληστειών, άντρες της αστυνομίας με πολιτικά, που καταλαβαίνεις όμως πως είναι ασφαλίτες γιατί πιάνουν την κουβεντούλα με τους ένστολους.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τελειώσει αυτό το κακό όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 18 Αυγούστου;

Οι ευθύνες φυσικά δεν είναι μόνο της ελληνικής αστυνομίας και των υπαλλήλων του πάρκου που έχουν στην αρμοδιότητα τους την εποπτεία των χώρων. Είναι επίσης του Δήμου Αθηναίων και του κράτους.

Τι πρέπει να γίνει.

Α: Ο χώρος να περιφραχτεί με κάγκελα και στις εισόδους να τοποθετηθούν φυλάκια. Τώρα οποιοσδήποτε μπορεί να βγαίνει και να μπαίνει στο πάρκο από δεκάδες σημεία χωρίς κανένα έλεγχο. Αυτό δεν γίνεται σε κανένα πάρκο πολιτισμένης χώρας στο εξωτερικό.

Β: Να μπουν κάμερες και φώτα.

Γ: Το προσωπικό φύλαξης του πάρκου να αναδιαρθρωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός στη Ναύπακτο!

Δ: Η αστυνομία να πάρει σοβαρά το ρόλο της και, πιθανώς, με την βοήθεια εθελοντών κατοίκων της περιοχής που γνωρίζουν τα μονοπάτια, να περιπολεί το χώρο στο σύνολό του. (Εγώ θα έλεγα μέχρι και για drones της αστυνομίας που θα περιπολούν από ψηλά)

Επειδή όμως όλα αυτά για να γίνουν θέλουν χρόνο, και επειδή μπορεί να μην γίνουν και ποτέ, καλό είναι να απαγορευτεί η είσοδος μετά την δύση του ήλιου, και να μην αφήνονται οι άνθρωποι στα χέρια αδίστακτων ληστών που για λίγα χρήματα ή ένα κινητό τηλέφωνο δεν διστάζουν να μαχαιρώσουν ή ακόμα και να σκοτώσουν.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share