Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έγκλημα στην Καστοριά: Βαρύς ο πέλεκυς για τον δολοφόνο του οδηγού ταξί!

3 Μαρτίου 2018 14:01
Έγκλημα στην Καστοριά: Βαρύς ο πέλεκυς για τον δολοφόνο του οδηγού ταξί!

Καταδικάστηκε σε δις ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης ο 30χρονος ειδικός φρουρός για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί, σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αστυνομικό ομόφωνα χωρίς να του καταλογίσει ελαφρυντικά, ενώ του επέβαλε συμπληρωματική ποινή 2,5 ετών για το αδίκημα της ληστείας, της παράνομης χρήσης όπλου και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για παρεπόμενες ποινές.

Ο αστυνομικός είχε παραπεμφεί σε δίκη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ήταν στις αρχές Μαρτίου του 2017 όταν o 30χρονος ειδικός φρουρός πυροβόλησε κα σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο έναν 52χρονο οδηγό ταξί, τον Κοσμά Τζέλιο, με κίνητρο -αρχικά όπως είπε- τη ληστεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Στην υγειά μας ρε παιδιά": Οι σημερινοί καλεσμένοι που θα σας κάνουν να σας... πάρει ο ύπνος!

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος, όταν υπηρετούσε στην Αθήνα, πυροβόλησε και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι.

Tι είπε νωρίτερα σήμερα στην απολογία του
Στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η απολογία του ειδικού φρουρού ενώπιον του δικαστηρίου. Ο ειδικός φρουρός ήταν εκείνος που πυροβόλησε και συνέλαβε τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, και όπως είπε ξεκινώντας την απολογία του μετά από αυτό με υπουργική απόφαση μετακινήθηκε στην Καστοριά για λόγους ασφαλείας.

«Όπλο έφερα πάντα, ακόμα και εκτός υπηρεσίας. Είχα πάντα τον φόβο όταν έβγαινα έξω, κοιτούσα πίσω. Δεν είχα δεχτεί κάποια απειλή. Μπήκα σε μια διαδικασία μόνιμου φόβου. Απέφευγα να μεταφέρω το άγχος και την ανησυχία μου προς τα έξω και στους δικούς μου ανθρώπους. Το αυξημένο άγχος της δουλειάς με έκανε να λειτουργώ πιο παρορμητικά», ισχυρίστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει 16χρονη που την κακοποιούσε ο πατέρας της: "Είχαν δέσει σε κρεβάτια τις φίλες μου και μας βίαζαν" (video)

Αναφέρθηκε επίσης στα οικονομικά προβλήματα που είχε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη σκηνή της δολοφονίας του οδηγού ταξί στο κτήμα του πατέρα του.

Όπως είπε πυροβόλησε τέσσερις φορές το θύμα γιατί αισθάνθηκε απειλή και πρόσθεσε:

«Το έχω μετανιώσει. Είμαι ένας άνθρωπος του νόμου και εγώ τους καταπάτησα. Τον είδα αιμόφυρτο και προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε, πώς έφτασα σε αυτό το σημείο. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Έστρεψα το όπλο προς τα πάνω μου. Σκέφτηκα να πάω να παραδοθώ.Προσπαθούσα να σκεφτώ τι θα κάνω, πέταξα το gps. Μετά σκεφτόμουν τις συνέπειες της πράξης μου και επέστρεψα προς την πόλη. Μετά τον φόνο είχα αποφασίσει να πάω να παραδοθώ. Με πρόλαβαν από την υπηρεσία που με κάλεσαν για να συμμετάσχω στην έρευνα της δολοφονίας. Κατάλαβα από τις αντιδράσεις των συναδέλφων ότι κάτι συμβαίνει. Έπιασα το όπλο να το παραδώσω και τους είπα “εγώ το έκανα”».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share