Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βίντεο - ντοκουμέντο: Δείτε την σπείρα με τον πρωταθλητή αγώνων μοτοσικλέτας που χτυπούσε σε μαγαζιά!

28 Σεπτεμβρίου 2017 12:50
Βίντεο - ντοκουμέντο: Δείτε την σπείρα με τον πρωταθλητή αγώνων μοτοσικλέτας που χτυπούσε σε μαγαζιά!

Βίντεο με τη δράση των μελών της εξαμελούς σπείρας που χτυπούσε σούπερ μάρκετ και καταστήματα στην Αττική και αλλού χρησιμοποιώντας ως οχήματα διαφυγής μοτοσικλέτες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Στο βίντεο καταγράφεται το mondus operandi της σπείρας. Πάντα προσέγγιζαν τους στόχους τους με μηχανές και στη συνέχεια χτυπούσαν σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων αρπάζοντας χρήματα από τα ταμεία.

Η σπείρα ήταν τόσο οργανωμένη ώστε ολοκλήρωνε τα χτυπήματά της μέσα σε 90 δευτερόλεπτα.
Όσο για τα μέλη της αυτά πάντα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κράνη, μπουφάν και γάντια προκειμένου να μην καταγράφονται τα πρόσωπά τους από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και να μην αφήνουν αποτυπώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρκίνος πρωκτού: Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Εκτός από το βίντεο η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες των πέντε μελών της σπείρας που έχουν συλληφθεί καθώς αναζητείται άλλος ένας 31χρονος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται οι δύο «εγκέφαλοι», ηλικίας 52 και 48 ετών, αλλά και ο 32χρονος πρωταθλητής των αγώνων μοτοσικλέτας που αναλάμβανε την γρήγορη διαφυγή των ληστών.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθότι έχουν συλληφθεί και εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα, ενώ διέπονταν από ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, λόγω του ταυτόχρονου εγκλεισμού τους σε σωφρονιστικό κατάστημα, κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και λόγω της διαμονής τους στην ίδια περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα: Πέθανε ο πατέρας πασίγνωστου Έλληνα ηθοποιού μέσα στην φυλακή! Ήταν από τους μεγαλύτερους κακοποιούς στην χώρα!

Ως «ορμητήριό» τους, χρησιμοποιούσαν αποθήκη και παρκινγκ σε περιοχή του Πειραιά, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους. Τα μέρη αυτά τα χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα ως κρησφύγετα και «καβάτζες», αφού εκεί απέκρυπταν μοτοσικλέτες, οπλισμό και τα «επιχειρησιακά» τους ρούχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πολυτάραχη ζωή της Αλόμα: Ο βιασμός του 9χρονου Χαράλαμπου που έγινε γυναίκα και πέθανε άνδρας! (photos)

Οι πέντε συλληφθέντες είναι οι εξής:

ΜΠΑΛΤΑΣ Χρήστος του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 14-1-1965 στην Αθήνα


ΔΕΔΕΣ Τρύφωνας του Αναστασίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 11-9-1969 στον Πειραιά

ΤΣΑΚΝΗΣ Δημήτριος του Κωνσταντίνου και Κλεονίκης, γεννηθέντα στις 21-2-1984 στην Νίκαια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 15-1-1985 στην Αθήνα

ΜΠΑΛΤΑΣ Ευάγγελος του Χρήστου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 22-6-1988 στο Μαρούσι

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share