Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Η ώρα της δικαιοσύνης για τον βαρόνο της κοκαϊνης στην Κρήτη!

12 Ιουνίου 2017 17:18
Η ώρα της δικαιοσύνης για τον βαρόνο της κοκαϊνης στην Κρήτη!

Η ώρα της δικαιοσύνης για τον 45χρονο “βαρόνο” της κοκαίνης, την 37χρονη σύζυγο του, αλλά και για τον πατέρα του, έφτασε.

Η υπόθεση της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων “σκληρών” ναρκωτικών από ολόκληρη την οικογένεια, που εξαρθρώθηκε από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο τον περασμένο Σεπτέμβριο πρόκειται να εκδικαστεί σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Ο 45χρονος μαζί με τη σύζυγο του είναι ήδη προφυλακισμένοι, ενώ ο παππούς της οικογένειας είε αφεθεί τότε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και ο 15χρονος γιος του ζευγαριού, ο οποίος τελικά αθωώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από το Δικαστήριο Ανηλίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Έρχεται μεγάλη ανατροπή με διπλή αποχώρηση από το παιχνίδι! (video)Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ο 45χρονος ταξίδευε μέχρι την Ολλανδία για να προμηθευτεί “πρώτο πράμα”. Το ταξίδι του κάθε φορά διαρκούσε 15-20 μέρες επιλέγοντας την καλύτερη ποιότητα, προκειμένου να την μοσχοπουλήσεις στους πελάτες του, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Εξάλλου η ακριβή ζωή, που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και κι όλη η οικογένεια μαρτυρούν και τα κέρδη της “επιχείρησης”, περιλαμβάνοντας ακριβά ταξίδια για όλους στο εξωτερικό, ακριβά εστιατόρια, πολυτελή αυτοκίνητα και γενικότερα μία ζωή… ιδιαίτερα άνετη εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Όταν επέστρεφε από την Ολλανδία, την επεξεργαζόταν κατάλληλα, τη χώριζε σε ποσότητες, σύμφωνα με τις παραγγελίες και έφτιαχνε τις συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση.

Στη συνέχεια έκρυβε τις συσκευασίες σε ελαιώνα στο Λαράνι, που ανήκει στην 37χρονη, μια και ο ίδιος κατάγεται από διπλανό χωριό.

Η 37χρονη σύζυγος αναλάμβανε το δεύτερο κομμάτι της “επιχείρησης”.

Εκείνη “έσπρωχνε” τις ποσότητες στο πλούσιο πελατολόγιο τους, αν και σε πολλές περιπτώσεις στις συναλλαγές πήγαινε και ο “αρχηγός” της οικογένειας.

Ο “προπομπός”

Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν και ο ρόλος του 15χρονου γιου του ζευγαριού.

Ο 15χρονος αναλάμβανε το ρόλο του “προπομπού” κάθε φορά που πήγαιναν για να πουλήσουν την κοκαίνη.

Προπορευόταν λοιπόν με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, αν και φυσικά δε διέθετε άδεια οδήγησης, τσεκάροντας μήπως και στο δρόμο συναντήσουν μπλόκο της αστυνομίας. Πίσω του ακριβώς ακολουθούσε ο πατέρας ή μητέρα “φορτωμένοι”.

Σε περίπτωση που στο δρόμο τους τύχαιναν αστυνομικοί και σταματούσαν τον 15χρονο, το δεύτερο όχημα είτε θα περνούσε χαλαρά από εκείνους είτε θα άλλαζε δρόμο και θα εξαφανιζόταν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι η οικογένεια έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους της, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η 37χρονη μάνα και ο ανήλικος γιος δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον 45χρονο πατέρα και εγκέφαλο του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στην Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στις παράνομες δραστηριότητες του.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share