Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έφυγε από το χωριό ο 14χρονος που δολοφόνησε τον φίλο του! Που θα μείνει;

15 Ιουνίου 2016
Έφυγε από το χωριό ο 14χρονος που δολοφόνησε τον φίλο του! Που θα μείνει;

Η οικογένεια του 14χρονου που σκότωσε τον φίλο του στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο, αποχώρησαν από το χωριό μαζί με τον γιο τους, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 14χρονος και η οικογένειά του θα εγκατασταθούν σε άλλο χωριό, όχι πάρα πολύ μακριά από τη Γέφυρα, με τον ανήλικο να μην του επιτρέπεται να επιστρέψει ξανά στο χωριό του, μετά την άγρια δολοφονία του φίλου του.

Από τη στιγμή που η οικογένεια του ανήλικου δράστη αποχώρησαν από το χωριό φαίνεται πως τα στόματα άρχισαν σιγά σιγά να ανοίγουν από τους συγχωριανούς που ήξεραν πολύ καλά και τα δύο παιδιά.

Για τον 14χρονο το χωριό δείχνει διχασμένο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ένα προβληματικό παιδί άκρως επιθετικό, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως ήταν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα.

Μία γυναίκα από το χωριό μιλώντας στην κάμερα του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ανέφερε πως είχε κάνει πάρα πολλά και στο δικό της παιδί “πολλές φορές πήγαινε να το πνίξει όταν πήγαιναν στη θάλασσα, το χτυπούσε, το δάγκωνε όταν ήταν πιο μικρό”.

Σε άλλη μαρτυρία μία γυναίκα που ξέρει τον 14χρονο τον χαρακτηρίζει “επικίνδυνο παιδί” που κυκλοφορούσε με όπλο. Άλλη πάλι μαρτυρία κατοίκου της περιοχής αναφέρει πως στο χωριό έχουν μεγαλοποιήσει λίγο τα πράγματα, αναφέροντας πως επειδή μπορεί να είχε ένα σουγιά πάνω του δεν σημαίνει ότι οπλοφορούσε.

Οι περισσότερες μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής κατηγορούν τους δύο γονείς για αδιαφορία, ενώ μία μητέρα ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο 14χρονος απειλούσε τα υπόλοιπα παιδιά πως εάν δεν τον κάνουν φίλο στο viber θα τους σφάξει.

H απολογία του 14χρονου - Απέφυγε να πει λεπτομέρειες για τον τρόπο που δολοφόνησε τον φίλο του

Ο 14χρονος απολογήθηκε σχεδόν επί 2,5 ώρες ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Έχοντας στον πλευρό του, εκτός από τον συνήγορό του, τους γονείς και τη γιαγιά του, ο ανήλικος πέρασε γύρω στις 9:30 την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας, στην οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τη στυγερή δολοφονία που κατηγορείται ότι διέπραξε τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, όταν μαχαίρωσε δύο φορές στον λαιμό τον 14χρονο φίλο του Τάσο.

Ο ίδιος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί «μπούλινγκ» που υφίστατο τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά, κατά τα οποία έπεσε θύμα λεκτικής επίθεσης από φίλους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος ήταν ψυχολογικά φορτισμένος και γι' αυτόν τον λόγο απέφυγε να αναφερθεί λεπτομερώς στον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, τόσο από την οικογένεια του θύματος, όσο και από τη δική του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο 14χρονος αρχίζει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πράξης του. «Μιλάμε για μία τραγική κατάσταση κι από τις δύο πλευρές, κι από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, πρωτίστως, αλλά κι από την πλευρά της οικογένειας του ανήλικου», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι -σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα- σε ανήλικους δράστες που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις (εν προκειμένω ανθρωποκτονία από πρόθεση) και δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (όπως ισχύει σε αυτήν την περίπτωση, δεν επιβάλλεται στο στάδιο της ανάκρισης το μέτρο του περιορισμού σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων. Ο ανακριτής, όμως, μπορεί να επιβάλει αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα, όπως συνέβη εδώ. Για την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων θα εκδοθεί βούλευμα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μια ηλικιωμένη κυρία καλούσε τον ίδιο λάθος αριθμό κάθε μέρα… Αυτό που ακολούθησε δεν το φαντάζεστε! (VIDEO)



Η Ελένη Μενεγάκη παρέδωσε μαθήματα στον Λάκη Λαζόπουλο – Ξεκαρδιστικό απόσπασμα!




Το είδαμε κι αυτό! Ο Λάκης Λαζόπουλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: "Μία λέξη θα σας πω. Τελειώσατε!" (VIDEO)



Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share