Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τρόμος στην Γαλλία: Τζιχαντιστής σκότωσε ζευγάρι στο κέντρο του Παρισιού!

14 Ιουνίου 2016
Τρόμος στην Γαλλία: Τζιχαντιστής σκότωσε ζευγάρι στο κέντρο του Παρισιού!

Επιστρέφει στη Γαλλία ο τρόμος του Ισλαμικού Κράτους καθώς ο άνδρας που το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη σκότωσε έναν αστυνομικό και την σύζυγό του υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση.

Ο δράστης, ο οποίος ονομαζόταν Ζαν-Μπαπτίστ Σαλβέν, έπεσε νεκρός από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που ανακάλυψαν τον γιο του ζευγαριού, τριών ετών, σώο.

Νωρίτερα ο δράστης είχε δολοφονήσει τον 42χρονο αστυνομικό με μαχαίρι χτυπώντας τον εννιά φορές στο στομάχι και στη συνέχεια είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του στην περιοχή Ιβλίν κοντά στο Παρίσι.



Όταν οι αστυνομικοί της ειδικής αντιτρομοκρατικής ομάδας RAID πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι εντόπισαν τη σορό της γυναίκας.

Ήταν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους άνδρες της RAID που ο δράστης υποστήριξε ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν, μάλιστα, σε ερευνητές ότι ο δράστης κραύγασε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό.

Λίγη ώρα αργότερα το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ που απηχεί τις θέσεις των τζιχαντιστών μετέδωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το έγκλημα, όπως συνέβη πριν από δύο ημέρες με το μακελειό στο Ορλάντο.

Η επίθεση εναντίον του αξιωματικού της αστυνομίας, που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Λε Μιρό, έγινε περί τις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού. Λίγη ώρα αργότερα όλοι οι περίοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή, πριν φθάσει επιτόπου μια μονάδα της RAID. «Άρχισαν διαπραγματεύσεις και καταρτίστηκε ένα σχέδιο επίθεσης», αφηγήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ. «Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα και αποφασίστηκε επίθεση», πρόσθεσε.



Η σύντροφος του αξιωματικού που δολοφονήθηκε, ήταν διοικητικός υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα του Μαντ λα Ζολί, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

«Θα χυθεί άπλετο φως» στην «ακριβή φύση» αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση, προσθέτοντας ότι θα έχει μια συνάντηση το πρωί στο Ελιζέ για να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την «τεράστια θλίψη του» και εξήρε τον «επαγγελματισμό» των μελών της RAID και σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί τα αστυνομικά τμήματα του Μιρό και του Μαντ λα Ζολί για να «εκφράσει την αλληλεγγύη της κυβέρνησης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ανατριχιαστικό: Το σοκαριστικό πόρισμα του ιατροδικαστή για την άγρια δολοφονία του 14χρονου Τάσου - Τι αποκάλυψε για τον δράστη


Πανικός στο ΣΚΑΙ: Αστυνομία και εισαγγελείς εισέβαλαν στα γραφεία για να συλλάβουν τον Κυριάκο Θωμαΐδη χωρίς... ένταλμα!



Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου;



Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share