Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μπέσσυ Αργυράκη: Τι κάνει σήμερα η τραγουδίστρια;;; - Με τι ασχολείται;;;

9 Απριλίου 2014
Μπέσσυ Αργυράκη: Τι κάνει σήμερα η τραγουδίστρια;;; - Με τι ασχολείται;;;

Συγκαταλέγεται στις πιο γνωστές τραγουδίστριες της δεκαετίας του '80. Όπως λένε όσοι τη γνώριζαν από κοντά εκείνη την εποχή, έλεγαν ότι πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη καλλιτέχνιδα.

Η Μπέσσυ Αργυράκη το 1973 βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Ηλεκτρονική εποχή» και δύο χρόνια αργότερα στο ίδιο φεστιβάλ απέσπασε το πρώτο βραβείο με το τραγούδι «Σαν ένα όνειρο».

Το 1977 πήρε μέρος στη Γιουροβίζιον και απέσπασε την 5η θέση με το τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου «Μάθημα Σολφέζ» και η ερμηνεία της με τους Πασχάλη, Ρόμπερτ και Μαριάννας Τόλη είχε πολύ καλές κριτικές.

Ένα χρόνο αργότερα, η τραγουδίστρια άρχισε να λαμβάνει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ όπως στο Φεστιβάλ της Βουλγαρίας καθώς και σε άλλα. Μάλιστα, στο Φεστιβάλ «Χρυσό Τριαντάφυλλο» που έγινε στο Στάδιο Αθηνών βραβεύτηκε για την ερμηνεία της από ειδικούς απεσταλμένους εταιρείας της Ιαπωνίας.

Την κάλεσαν να βγάλει δίσκο εκεί και να συμμετάσχει σε Φεστιβάλ εκπροσωπώντας τη χώρα τους όμως το 1980 έγινε το Φεστιβάλ της Τσεχοσλοβακίας, όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Το 1981 τραγούδησε για λογαριασμό της Ιαπωνίας και απέσπασε το 2ο βραβείο και συγχρόνως ηχογράφησε δίσκο στην εταιρεία «Watanabe Company». Τα χρόνια περνούσαν και η τραγουδίστρια αποσπούσε μαζικά τα βραβεία, σάρωνε όπου εμφανιζόταν και απογείωνε την καριέρα της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το 1992 πήρε το πρώτο βραβείο στη Λιθουανία τραγουδώντας το «Δεν ξανάγινε».

Τον ίδιο χρόνο στην Ιρλανδία απέσπασε βραβείο ερμηνείας και καλύτερης εμφάνισης. Έτσι, τον Ιανουάριο του 1997 η FIDOF (Διεθνής Οργανισμός Φεστιβάλ) της απένειμε σε ειδική τελετή στις Κάννες δίπλωμα για τη μεγάλη και πετυχημένη παρουσία της στα Διεθνή Φεστιβάλ.

Η Μπέσσυ Αργυράκη όμως κάποια στιγμή αποφάσισε να αφήσει το τραγούδι και να ασχοληθεί με τα κοινά και τις ασφάλειες. Το ίδιο κάνει και σήμερα, τραγουδώντας όμως κατά καιρούς σε διάφορα μαγαζιά.

Σήμερα, η γνωστής καλλιτέχνης κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις μιας και είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Δυνατή Γλυφάδα». Η Μπέσσυ Αργυράκη, όπως λέει, θέλει να προσφέρει στον πολιτισμό, αλλά κυρίως στην περιοχή, στην οποία έζησε και δημιούργησε την οικογένειά της. «Θέλω να προσφέρω στην περιοχή μου και στους κατοίκους της Γλυφάδας», τονίζει.

Αναφερόμενη στο τραγούδι και στη γενικότερη πορεία των νέων, η Μπέσσυ Αργυράκη λέει ότι όλα είναι υπό διάλυση σε αυτή τη χώρα αλλά και το χώρο. Και οι νέοι δεν ξέρουν τι θα κάνουν στο μέλλον. «Το θέμα είναι να κάνεις κάτι δημιουργικό τώρα για να ξεφεύγεις από τα προβλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η γνωστή καλλιτέχνιδα δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο γιατί, όπως λέει, είναι ανήσυχος άνθρωπος και θεωρεί τη δουλειά της χόμπι και όχι καταναγκαστικό έργο και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο καταπιάνεται με πολλά πράγματα. Άλλωστε, εδώ και αρκετά χρόνια είναι και ασφαλιστικός σύμβουλος και ασχολείται με το τραγούδι αλλά και με τα κοινά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share