Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΔΕΙΤΕ το ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ υποβρύχιο που θα αναζητήσει τα συντρίμμια του Boeing στον Ινδικό.... (PHOTOS)

26 Μαρτίου 2014
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΔΕΙΤΕ το ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ υποβρύχιο που θα αναζητήσει τα συντρίμμια του Boeing στον Ινδικό.... (PHOTOS)

​Μετά την ψυχρή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Μαλαισίας ότι το μοιραίο Boeing συνετρίβη, που προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων, οι έρευνες συνεχίζονται με την ελπίδα να βρεθεί το μαύρο κουτί, ή κάποια συντρίμμια του αεροσκάφους.
Στις έρευνες μπαίνει τώρα ένα από τα πιο υπερσύγχρονα μηχανήματα του αμερικανικού στρατού, το TPL - 25 System, ένα «ψάρι», όπως το αποκαλούν οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, το οποίο ζυγίζει 31 κιλά και έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει ακουστικά σήματα από τους καταγραφείς συνομιλιών με τους οποίους είναι εξοπλισμένα τα εμπορικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, ακόμα και σε βάθος 6.000 μέτρων.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρόφωνο, που τοποθετείται σε ένα πλοίο, το οποίο το σέρνει μέσα στη θάλασσα, μέχρι εκείνο να εντοπίσει κάποιους ήχους ή κάποιο σήμα από τα μαύρα κουτιά.

Το αμερικανικό ναυτικό έχει ήδη δώσει στις αρχές της Αυστραλίας δύο τέτοιες συσκευές, που θα σκανάρουν τον Ινδικό Ωκεανό με την ελπίδα να βρουν κάποιο ίχνος του αεροσκάφους.

Τα περιθώρια πάντως να βρεθεί κάτι είναι πολύ περιορισμένα, αφού κανείς δεν γνωρίζει πού έχει πέσει το αεροσκάφος, ενώ σε λίγες μέρες και το μαύρο κουτί θα σταματήσει να εκπέμπει σήμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share