Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Demetra Pies:Ποιοι είναι οι 4 Έλληνες που έκαναν διάσημες τις παραδοσιακές ελληνικές πίτες στην άλλη άκρη του κόσμου;;;(PHOTOS)

7 Φεβρουαρίου 2014
Demetra Pies:Ποιοι είναι οι 4 Έλληνες που έκαναν διάσημες τις παραδοσιακές ελληνικές πίτες στην άλλη άκρη του κόσμου;;;(PHOTOS)

Η αγάπη τεσσάρων συμφοιτητών από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τις παραδοσιακές πίτες, έφεραν τις γεύσεις και τη μυρωδιά της ελληνικής πίτας στα ράφια των Αμερικάνικων σουπερμάρκετ.

Πρόκειται για την εταιρεία Demetra Pies που έγινε γνωστή και μέσω της βράβευσής της στο διαγωνισμό ReInspire Greece. Ορμώμενοι από την αγάπη τους για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, διαδίδουν με τον καλύτερο τρόπο τις ελληνικές πίτες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Οπως αναφέρει το fortunegreece, πίσω το brand «Demetra Pies» κρύβονται ο Γιώργος Μπάλλας, ο Γεράσιμος και ο Δημήτρης Σκαλτσάς και ο Αλέξανδρος Τούλιας που προσφέρουν παραδοσιακή σπανακόπιτα, τυρόπιτα και χορτοφαγική σπανακόπιτα και διεκδικούν σημαντικό μερίδιο από την αμερικανική αγορά κατεψυγμένων τροφίμων.

Το όνομα παραπέμπει στη θεά Δήμητρα, γνωστή και στους Αμερικάνους, θεότητα του θέρους και της γεωργίας και κατά κοινή ομολογία η Αμερική θεωρείται πρόσφορο έδαφος για τη δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων από τον κλάδο των τροφίμων. Αρκετά ελληνικά προϊόντα όπως για παράδειγμα λάδια, ελιές, φέτα, γιαούρτι, αναψυκτικά και snacks αναζητούν την τύχη τους εκτός Ευρώπης και έχουν εθίσει τους Αμερικάνους στα προϊόντα made in Greece.
Η παραγωγή των προϊόντων Demetra Pies γίνεται στην Ελλάδα σε πιστοποιημένη εγκατάσταση δυναμικότητας δεκάδων τόνων σε μηνιαία βάση, με εγχώριες πρώτες ύλες. Φρέσκο σπανάκι, εκλεκτής ποιότητας φέτα και μυζήθρα και προσεγμένα άλευρα είναι το μυστικό της επιτυχίας. «Δεν κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα των υλικών μας. Η ποιότητα και η γεύση είναι αυτά που θα κρατήσουν εν τέλει το προϊόν στο ράφι» δηλώνει ο Γεράσιμος.

Τα πλάνα της εταιρείας δε περιορίζονται μόνο στις ΗΠΑ καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για DemetraPies από Γαλλία και Αγγλία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share