Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ποιες είναι συνήθως οι γενετικά τροποποιημένες τροφές;;;

4 Δεκεμβρίου 2013
Ποιες είναι συνήθως οι γενετικά τροποποιημένες τροφές;;;

Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά ανήκουν στην κατηγορία των Γενετικώς Τροποποιημένων Οργανισμών (GMO).

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ο νόμος δεν επιβάλλει τα προϊόντα αυτά να φέρουν σχετική ετικέτα, ωστόσο σε πολλές άλλες χώρες η παραγωγή και η κυκλοφορία των ΓΤΟ υπόκειται σε αυστηρούς κανονισμούς.

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποδεικνύουν ότι τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα πρέπει να διατίθενται στο κοινό με ειδική σήμανση. Ποιες είναι όμως οι τροφές που λαμβάνουν συχνότερα τέτοιου είδους επεξεργασία;

1. Καλαμπόκι

Πολλοί παραγωγοί τροποποιούν το καλαμπόκι ώστε να είναι πιο ανθεκτικό στο παρασιτοκτόνο herbicide glyphosate.

2. Σόγια

Η τροποποίηση στοχεύει στην ενίσχυση της ποσότητας ελαϊκού οξέος, το οποίο βρίσκεται στο ελαιόλαδο. Αυτό το λιπαρό οξύ έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL)

3. Κολοκύθι

Τα τροποποιημένα κολοκύθια περιέχουν πρωτεΐνες που προστατεύουν από τους ιούς.

4. Γάλα

Προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή γάλακτος, οι κτηνοτρόφοι δίνουν στις αγελάδες την ορμόνη rBGH. Η ορμόνη είναι απαγορευμένη στην Ε.Ε., την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

onmed.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share