Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η χήρα του Αραφάτ ΞΕΣΠΑ για το θάνατο του: "Δεν είναι λογικό το γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν βρήκαν τίποτα"...

4 Δεκεμβρίου 2013
Η χήρα του Αραφάτ ΞΕΣΠΑ για το θάνατο του:

Η χήρα του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ δήλωσε σήμερα "πεπεισμένη" ότι ο σύζυγός της δεν πέθανε από φυσικό θάνατο."Παραμένω πεπεισμένη ότι ο μάρτυρας Αραφάτ δεν πέθανε από φυσικό θάνατο", είπε η Σούχα Αραφάτ μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες απέκλεισαν την περίπτωση να είχε δηλητηριαστεί με κάποια ραδιενεργή ουσία.


"Δεν είναι λογικό το γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν βρήκαν τίποτα", συνέχισε, υπογραμμίζοντας τα αντικρουόμενα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ομάδες των Γάλλων και των Ελβετών ειδικών μολονότι εξέτασαν τα ίδια δείγματα που είχαν ληφθεί από τη σορό του Παλαιστίνιου ηγέτη.


"Είμαι ιδιαίτερα σοκαρισμένη γιατί η γαλλική έκθεση που μου παραδόθηκε συνίσταται σε τέσσερις σελίδες", είπε η Σούχα Αραφάτ, θυμίζοντας ότι το ελβετικό εργαστήριο έδωσε στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο μια έκθεση έκτασης 108 σελίδων για το ίδιο θέμα. "Θα συνεχίσω μέχρι να βρω την αλήθεια", κατέληξε.


Γάλλοι και Ελβετοί εντόπισαν στη σορό του Αραφάτ το ίδιο υψηλό ποσοστό ραδιενεργού πολωνίου, όμως κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα. Για τους Γάλλους αυτό το υψηλό ποσοστό δεν οφείλεται σε δηλητηρίαση αλλά μπορεί να εξηγηθεί από την παρουσία ενός φυσικού ραδιενεργού αερίου, του ραδονίου, στο περιβάλλον.

newsit.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share