Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ!! Δύο άγνωστοι δώρισαν σε 5χρονο αγοράκι το προσθετικό μέλος που χρειαζόταν! (PHOTOS)

22 Νοεμβρίου 2013
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ!! Δύο άγνωστοι δώρισαν σε 5χρονο αγοράκι το προσθετικό μέλος που χρειαζόταν! (PHOTOS)

Ένα αγόρι 5 ετών που ζει στην Αφρική, έλαβε ένα ξεχωριστό δώρο... Ένα καινούργιο ρομποτικό χέρι! Μάλιστα, το δώρο του το προσέφεραν δύο άγνωστοι άνθρωποι που ζουν 10.000 μίλια μακριά από το μέρος που ζει το παιδί.
Ο Λίαμ γεννήθηκε χωρίς τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού.Η μητέρα του έψαχνε να βρει λύσεις μέσα από το ίντερνετ ώστε να βοηθήσει το παιδί της να έχει μια φυσιολογική ζωή. Δύο ερευνητές της ρομποτικής δούλευαν επάνω σε ένα ρομποτικό χέρι. Ο Ρίτσαρτν Βαν Ας και ο Ίβαν Όουενς είδαν ότι η γυναίκα ψάχνει για κάποια λύση για τον μικρό Λιαμ και αποφάσισαν ότι αξίζει πραμγατικά ένα ολοκληρωμένο προσθετικό χέρι.
Κατάφεραν και τελείωσαν το προσθετικό μέλος, το «ρομποχέρι» όπως το λένε, του οποίου το κόστος είναι λιγότερο από 150 δολάρια και θα είναι σύντομα διαθέσιμο για παιδιά σαν τον Λιαμ που χρειάζονται μια τέτοια συσκευή ώστε να μπορούν να έχουν μια φυσιολογική ζωή.
Αν και το «ρομποχέρι» προορίζεται για παιδί 5 ετών, μπορεί να προσαρμοστεί και σε παιδιά άλλων ηλικιών ή σωματικής διάπλασης. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το μόνο που χρειάζεται να αλλάξει κάποιος είναι ότι το μέγεθος των κοχλιών που μπορούν εύκολα να βρουν σε καταστήματα με ήδη υπολογιστών.


Πηγή:mothersblog.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share