Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ!!! Πάνω από το στόχο τα έσοδα του Κράτους το Σεπτέμβρη!!!

4 Νοεμβρίου 2013
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ!!! Πάνω από το στόχο τα έσοδα του Κράτους το Σεπτέμβρη!!!

Κατά 37,2% υπερέβησαν τον στόχο τα κρατικά έσοδα τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών «η υπέρβαση του στόχου των εσόδων του Σεπτεμβρίου μείωσε την απόκλιση των εσόδων από 5,7% το οκτάμηνο σε 1,4% σε επίπεδο εννιαμήνου 2013».
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για επιτυχία η οποία αποδίδεται «κατά κύριο λόγο στην υψηλή εισπραξιμότητα εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών».
Σημειώνεται ότι κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2013 εισπράχθηκαν από τις ως άνω κατηγορίες φόρων 273 εκ. ¤ έναντι μόλις 73 εκ. ¤, που είχαν εισπραχθεί κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.


Κατά την άποψη του υπουργείου Οικονομικών «θετικά, επίσης, ήταν τα αποτελέσματα όσον αφορά στην είσπραξη του ΦΠΑ. Οι Δ.Ο.Υ. ξεπέρασαν το στόχο των εσόδων από Φ.Π.Α. σε ποσοστό 4,6%, για το μήνα Σεπτέμβριο και σε ποσοστό 1,6% για το εννιάμηνο».


Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται πως ιδιαίτερη σημαντική ήταν και η βελτίωση της συνολικής εισπραξιμότητας των ληξιπροθέσμων απαιτήσεων του Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές εισπράξεις του εννιαμήνου του 2013 ανήλθαν σε 2.132 εκ ¤, αυξημένες κατά 35% (ή σε απόλυτα ποσά κατά 553 εκ ¤). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ως άνω εισπράξεις εννιαμήνου του τρέχοντος έτους είναι περίπου ίσες με τις συνολικές εισπράξεις ολόκληρου του έτους 2011.
Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις εννιαμήνου έναντι ληξιπροθέσμου υπολοίπου στις 30/11/2012 (παλαιά ληξιπρόθεσμα) ανήλθαν σε 1,15 δισ. ¤, διαμορφώνοντας το ποσοστό επίτευξης του συνολικού περιοδικού στόχου (1,55 δις ¤) σε ποσοστό 74%, σημαντικά ενισχυμένο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του οκταμήνου 2013 (71,8%). Σε ό,τι αφορά στην είσπραξη έναντι νέων ληξιπροθέσμων οφειλών, το σχετικό ποσοστό υπολογίζεται σε 16,2%, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 1,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο του οκτάμηνου.


«Η επίτευξη των στόχων, όπως καταγράφεται στα αποτελέσματα, είναι αποτέλεσμα της εστίασης στον προγραμματισμό μας. Η συνέπεια αυτή είναι απότοκος της συνεχούς και άοκνης προσπάθειας που καταβάλλουν όλα τα στελέχη των Δ.Ο.Υ., της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης και της Διεύθυνσης Πολιτικής Εισπράξεων αλλά, εν τέλει, όλων των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ανά την επικράτεια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

protothema.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share