Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ευχάριστα νέα για τον 29χρονο τραυματία του Ηρακλείου - Αποσωληνώνεται εντός 48 ωρών!

3 Νοεμβρίου 2013
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ευχάριστα νέα για τον 29χρονο τραυματία του Ηρακλείου - Αποσωληνώνεται εντός 48 ωρών!

Πρώτα χαμόγελα για την οικογένεια του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο όπου έπεσαν νεκροί οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εμφανίζονται σήμερα αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πορεία ανάρρωσης κρίνεται ικανοποιητική και ο 29χρονος αναμένεται να αποσωληνωθεί εντός των επόμενων 48 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Γέροντας ήταν εκείνος που αντιλήφθηκε την κίνηση του εκτελεστή, το βράδυ της Παρασκευής, και αμέσως έτρεξε να καλυφθεί μέσα στα γραφεία του κόμματος, ωστόσο, δέχθηκε πυρά και η μια σφαίρα των βρήκε στην κλείδα από όπου πέρασε και χτύπησε πολλά από τα εσωτερικά του όργανα.

Ο άτυχος 29χρονος έφερε βαριά τραύματα στους πνεύμονες, το στομάχι και την κοιλιακή χώρα, ενώ, υποβλήθηκε σε τετράωρη χειρουργική επέμβαση κατά την οποία του αφαιρέθηκε η σπλήνα την οποία είχε διαλύσει η σφαίρα.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί έκριναν τα πρώτα 24ωρα ως τα πιο κρίσιμα υποστηρίζοντας ότι κάθε λεπτό που περνάει είναι υπέρ του Αλέξανδρου.

Ηδη από το Σάββατο ανέφεραν πως η Κυριακή θα είναι σημαντική ημέρα, ενώ υπήρχε ανησυχία από τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, αλλά και την υψηλή πίεση και την ταχυκαρδία.

Πλέον το προσωπικό της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς» εκφράζει την αισιοδοξία ότι ο Αλέξανδρος Γέροντας θα αποσωληνωθεί τις επόμενες ημέρες και θα συνεχιστεί πιο ομαλά η μακρά πορεία της ανάρρωσής του.

Η τραγική μητέρα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Στο πλευρό του 29χρονου πατέρα ενός ανήλικου παιδιού βρίσκεται πάντα η μητέρα του Ολγα Βλάχου η οποία έχει αναδειχθεί σε πρόσωπο των ημερών με την παροιμιώδη ψυχραιμία και τις δηλώσεις της.

Από τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου, συγκίνησε το πανελλήνιο με την προσωπική της τραγική ιστορία (έχει χάσει άλλο ένα παιδί 28 ετών), ενώ η ίδια μιλάει με απόλυτη ηρεμία και κάνει έκκληση να μη χυθεί άλλο αίμα, αλλά να προχωρήσει η Ελλάδα ενωμένη.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ομοψυχία. Να μην χυθεί ξανά ελληνικό αίμα. Δεν είναι δυνατόν Έλληνας να σκοτώνει Έλληνα. Ολοι αγκαλιασμένοι να υπερπηδήσουμε ό,τι εμπόδιο υπάρχει, ώστε να έχουμε όλοι ευμάρεια. Ποτέ ξανά να μην χυθεί σταγόνα αίματος. Ολα είναι παιδιά μας» τονίζει χαρακτηριστικά η τραγική μάνα σε όλες τις δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Πηγή:www.iefimerida.gr


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share