Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βαρβιτσιώτης: Δεν θα μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων !!!

9 Οκτωβρίου 2013
Βαρβιτσιώτης: Δεν θα μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων !!!

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, απομάκρυναν δύο υπαλλήλους και έβαλαν φωτιά- Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν θα μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων - Κεδίκογλου: Οι θιασώτες της βίας έχουν εναντίον τους την κοινωνία - ΝΔ: Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό - Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ -Δέκα προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στο κέντρο της Αθήνας.

'Οπως έγινε γνωστό, στις 19:53 ομάδα δέκα περίπου ατόμων, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλε στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού και εκτοξεύοντας απειλές έβγαλαν έξω δύο υπαλλήλους, περιέλουσαν τον χώρο με εύφλεκτο υλικό -πιθανότατα βενζίνη- και στη συνέχεια πυρπόλησαν το γραφείο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κατέσβησε τη φωτιά. Οι δράστες πρόλαβαν και διέφυγαν, ωστόσο μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας με συμμετοχή των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ για τον εντοπισμό τους. Μέχρι στιγμής πάντως οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές υπόπτων.

Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν βρισκόταν στο γραφείο, καθώς είναι στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για «σαφή πολιτική επίθεση σε ένα μέλος της κυβέρνησης». «Δεν πρόκειται να μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων, δεν θα κάμψουν τις προσπάθειές μας», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης και ανέφερε ότι το πολιτικό του γραφείο δεν φυλάσσεται. Οι δράστες δεν έφεραν εμφανή οπλισμό, κατά τις δηλώσεις του υπουργού.

«Καταδικάζουμε σφοδρότατα τη βίαιη εισβολή κουκουλοφόρων και τον εμπρησμό του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Οι θιασώτες του τρόμου και της βίας έχουν εναντίον τους το σύνολο της κοινωνίας μας. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

ΝΔ: Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό

Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό, διαμηνύει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποψινή εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους στο πολιτικό γραφείο του υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτα καταδικαστέα πράξη η επίθεση

Η σημερινή εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του κ. Βαρβιτσιώτη είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά, προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, συμβάλουν στην ενδυνάμωση του φαύλου κύκλου της βίας, του αυταρχισμού και της καταστολής.

Καταδίκη και από τη ΔΗΜΑΡ

Την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και τις βιαιότητες εις βάρος των συνεργατών του καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας πως «τέτοιου είδους επιθέσεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πυροδοτούν εντάσεις και να τροφοδοτούν τον κύκλο της βίας».

Την επίθεση καταδίκασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας».



protothema.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share