Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανοιχτή ξανά για τον κόσμο η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα που είχε κλείσει η Χρυσή Αυγή!!!

9 Οκτωβρίου 2013
Ανοιχτή ξανά για τον κόσμο η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα που είχε κλείσει η Χρυσή Αυγή!!!

Έπειτα από τέσσερα χρόνια που παραμένει κλειστή - Τα συνεργεία του δήμου Αθηνών κλαδεύουν δέντρα, καθαρίζουν και προετοιμάζουν τον χώρο
Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει ξανά την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα μετά από περίπου 4 χρόνια που παραμένει κλειστή.
Όπως αναφέρει και το athensville.blogspot.gr από το πρωί της Τετάρτης συνεργεία του Δήμου επιμελούνταν του χώρου: κλάδευαν δέντρα, καθάριζαν και μετρούσαν τον χώρο.
Στη συνέχεια ο χώρος θα αποδοθεί στους κατοίκους.
Αρχικά, κι αφού απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα και επικίνδυνα όργανα της παιδικής χαράς, θα είναι ανοικτός στην περατζάδα, ενώ θα ακολουθήσει το γκρέμισμα των καγκέλων της περίφραξης και η ενοποίηση όλης της πλατείας.
Υπενθυμίζεται πως στην παιδική χαρά είχε μπει λουκέτο τον Ιούνιο του 2009. Μια επιτροπή κατοίκων (μέλη της Χρυσής Αυγής) που είχε επονομαστεί «Αγανακτισμένοι πολίτες», έθετε τους δικούς της κανόνες στην περιοχή με βασικό τους στόχο: ουδείς μη Έλληνας να διασχίζει την πλατεία και κανένα μη ελληνόπουλο να παίζει στην παιδική χαρά. Μάλιστα στα τέλη Μαΐου του 2009 στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου του Γκάζι Καπλάνι "Μικρό ημερολόγιο συνόρων", όταν διεκόπη από 50 άτομα με επικεφαλής την υποψήφια στις εκλογές με τη «Χρυσή Αυγή» Θέμιδα Σκορδέλη. Οι 50 επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους, τους προπηλάκισαν και διέκοψαν την παρουσίαση. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων ήρθαν δυνάμεις από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, οι οποίες, όμως, δεν τους απομάκρυναν.
Ένα μήνα μετά από αυτό το περιστατικό, ο δήμος με την προσχηματική απόφασή για ανακαίνιση της παιδικής χαράς, έβαλε λουκέτο στο χώρο.

protothema.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share