Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έρχονται κι άλλες συλλήψεις! Ποιοι είναι οι ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της Χρυσής Αυγής που αναμένεται να περάσουν μια... βόλτα από τον ανακριτή;;;

7 Οκτωβρίου 2013
Έρχονται κι άλλες συλλήψεις! Ποιοι είναι οι ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της Χρυσής Αυγής που αναμένεται να περάσουν μια... βόλτα από τον ανακριτή;;;

Τη μορφή καταιγίδας έχουν πάρει οι καταθέσεις πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αποκαλύπτουν τον παραστρατιωτικό τρόπο δράσης της οργάνωσης και εμπλέκουν μάλιστα και άλλους βουλευτές στις παράνομες δράσεις της ομάδας.

Οι μάρτυρες, οι οποίοι προέρχονται από τα σπλάχνα της οργάνωσης ενοχοποιούν και άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ επιβαρύνουν και άλλο τις δικογραφίες του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου, αναφέρει η εφημερίδα «Το Εθνος».

Οι καταθέσεις των πρώην μελών της οργάνωσης που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος», βάζουν στο στόχαστρο τον βουλευτή Β΄ Αθηνών Γιώργο Γερμενή και τον βουλευτή Κορίνθου Στάθη Μπούκουρα.

Ο «λοχαγός» Καιάδας

Οπως αναφέρει ο πρώην χρυσαυγίτης, το 2006 όπου έγινε μέλος της Χρυσής Αυγής εντάχθηκε στο τάγμα ανηλίκων τους «Κένταυρους» με εκπαιδευτή τον Γιώργο Γερμενή, ενώ όπως υποστηρίζει το 2010 μόλις ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία «εντάχθηκα στον σκληρό υπηρεσιακό πυρήνα.

Για να μπούμε σε αυτόν υποβληθήκαμε σε σειρά σωματικών ασκήσεων που λειτουργούσαν ως δοκιμασίες, όπως και σε τρόπους επίθεσης και άμυνας. Λοχαγός μας εκεί ήταν ο Γιώργος Γερμενής», υποστηρίζει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και δηλώνει πως «εκπαιδευτές» στις δοκιμασίες ήταν επίσης και ο Γιώργος Πατέλης μαζί με τον Γ.Α., ο οποίος είναι γνωστός από την ένταξη του σε συνδέσμους οπαδών και με ενεργή δράση στα γήπεδα. Ωστόσο ο «Καιάδας» είχε τον ρόλο του «κριτή» και ήταν αυτός που λάμβανε τις τελικές αποφάσεις.

Τα πιστόλια του Μπούκουρα

«Καταπέλτης» όσον αφορά τον Στάθη Μπούκουρα είναι ένας άλλος κρυφός μάρτυρας ο οποίος όπως υποστηρίζει υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο μέχρι το τέλος του 2012. Στην κατάθεση του που παρουσιάζει το Εθνος, ο μάρτυρας κατονομάζει ως ηγετική φυσιογνωμία του ακροδεξιού κόμματος στην περιοχή τον Στάθη Μπούκουρα και αναφέρει πως «υπεύθυνος Κορινθίας» είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος και «υπαρχηγός της Χ.Α.» είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η μαρτυρία για τον Μπούκουρα:

«Ο Μπούκουρας άρχισε να επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο τον νομό. Γνωρίζω ότι ο Μπούκουρας διατηρεί άγνωστοι αριθμό πιστολιών Zastava 635», καταγγέλλει ο μάρτυρας ο οποίος παράλληλα υποστηρίζει πως σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συλληφθεί «πυρηνάρχες» να φέρουν παρανόμως τα όπλα και έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία.

Παράλληλα τονίζει πως σε κάποιο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές βρίσκεται κρυμμένος οπλισμός και τρόφιμα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εν γνώσει του Στάθη Μπούκουρα και των «πυρηναρχών».

φωτογραφία: fosphotos.com

iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share