Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νίκος Μιχαλολιάκος: "Τραγική η δολοφονία του Φύσσα"! Διαβάστε ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ στην απολογία του!!!

4 Οκτωβρίου 2013
Νίκος Μιχαλολιάκος:

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός είπε ο επικεφαλής της ΧΑ και αποκήρυξε τις μεθόδους του κόμματος του αλλά οι ανακριτές αποφάσισαν την προφυλάκισή του θεωρώντας τον ύποπτο να τελέσει και νέα εγκλήματα

Μιλάει για δημοκρατική διάρθρωση του κόμματος. Αρνείται την εις βάρος του κατηγορία και τον αρχηγικό ρόλο που του αποδίδουν οι δικαστικές αρχές στην «εγκληματική οργάνωση». Αποκηρύττει τα όσα έγγραφε στο περιοδικό της «Χρυσής Αυγής» πριν 35 χρόνια. Υποστηρίζει ότι η βασική πηγή χρηματοδότησης του κόμματος του είναι η κρατική επιχορήγηση και τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου είναι συκοφαντικά, ενώ χαρακτηρίζει τραγικό το γεγονός της δολοφονίας του νεαρού μουσικού Π. Φύσσα, το οποίο όπως λέει το πληροφορήθηκε την επόμενη ημέρα. «Αρνούμαι κατηγορηματικά την αποδιδόμενη σε εμένα πράξη διότι ουδέν στοιχείο με συνδέει με αυτή», υποστηρίζει.

Ο λόγος για το Νίκο Μιχαλολιάκο και τα όσα υποστήριξε στον ανακριτή χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει καθώς μετά το τέλος της απολογίας του οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής» για τον Ν. Μιχαλολιάκο και ότι από τα «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης (συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης και δυνατότητα κατεύθυνσης των εναπομεινάντων μη εισέτι εντοπισθέντων μελών) κρίνεται πιθανόν, εάν αφεθεί ελεύθερος να τελέσει και νέα εγκλήματα».

«Δεν υπάρχουν «πυρήνες», υπήρχαν κατά το παρελθόν όταν ήταν ολιγομερέστερες οι οργανώσεις μας. Τώρα υπάρχουν τοπικές οργανώσεις. Πυρήνες πιθανόν αν υπάρχουν σε μικρά μέρη αραιοκατοικημένα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συγκροτήσεως τοπικών επιτροπών», λέει ο Ν. Μιχαλολιάκος στην απολογία του και συνεχίζει: «Είμαι απλώς ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής. ....Σε ότι αφορά το γνωστό συμβάν (σ.σ. Ο ανακριτής τον ρωτάει για το γνωστό εγέρθητι του Π. Γερμενή τη νύχτα των εκλογών προς τους δημοσιογράφους) είναι μεμονωμένο και ατυχές δεν έχω καμία ευθύνη για αυτό. Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου, δεν επικράτησε η γνώμη μου ως Γενικός Γραμματέας αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της κεντρικής επιτροπής. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τη δημοκρατική διάρθρωση και λειτουργία του κόμματος της Χρυσής Αυγής».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος δέχεται ερωτήσεις από τον ανακριτή για τις εμφανίσεις «στρατιωτικού τύπου» της Χ.Α. για τα γεγονότα στο Μελιγαλά αλλά και τα όσα είχα λάβει χώρα σε Μεσολόγγι και Ραφήνα αλλά και σε νοσοκομεία της περιφέρειας «με σκοπό τον εντοπισμό παρανόμως εργαζομένων αλλοδαπών νυχτερινών νοσοκόμων». Η απάντηση του είναι η εξής: «Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τις οποίες είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η ΧΑ δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφιέση και τον συγκεκριμένo βηματισμό β) για τις λοιπές πράξεις που μου αναφέρατε επίσης δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγέλλει... Σε ό,τι αφορά τις δραστηρίοτητες της πράσινης πτέρυγας είναι το οικολογικό τμήμα του κόμματος μέσα στις δραστηριότητες του οποίου συμπεριλαμβάνεται και εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας. Γενικώς έχω δημόσια καταγγείλει τόσο μέσα στη Βουλή κάθε πράξη βίας όσο και στις όποιες ελάχιστες εμφανίσεις και δηλώσεις μου στα ΜΜΕ».

Ανακριτής: Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης της ΧΑ;

Ν. Μιχαλολιάκος: Η βασική πηγή χρηματοδότησης του κόμματος είναι η κρατική επιχορήγηση. Έχουν δημοσιευθεί επί του θέματος πλείστες συκοφαντικές ανακρίβειες και τους κάνει εντύπωση γιατί το μικρό αυτό για τα μέτρα λειτουργίας των κομμάτων ποσό μας είναι αρκετό. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή το κόμμα μας όχι μόνο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, όχι μόνο δεν έχει λάβει δάνειο από τράπεζα αλλά έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό και πλεόνασμα 400.000 ευρώ.

«Τα τάγματα εφόδου»

Ερωτηθείς για τα τάγματα εφόδου ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει στην απολογία του: «Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η ΧΑ δεν διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου. Εις ότι αφορά το «αισθανόμαστε άβολα στη Βουλή» (αφορά σε παλαιότερη δήλωσή του ιδίου για την οποία ο ανακριτής τον ερωτά) αναφέρομαι στις δεκάδες υβριστικές αναφορές σε μας χωρίς την οφειλόμενη από το προεδρείο παρέμβασή προστασίας μας και επίσης το γεγονός ότι με τρόπο κατά την άποψή μας παράνομο μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα ως πέμπτο κόμμα της Βουλής να διαθέτουμε αντιπρόεδρο». Με τη φράση «θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» (σ.σ. επίσης αφορά σε παλιότερη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου) εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων θα δείξουμε στον ελληνικό λαό στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον μας».

Για τα τηλεφωνήματα και τη δολοφονία Φύσσα

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν προκύψει από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων του Γιώργου Πατέλη και Λαγού Ιωάννη προκύπτει ότι 40 λεπτά μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα ο Ν. Μιχαλολιάκος φέρεται να καλεί τον Ι. Λαγό από κινητό τηλέφωνο και αμέσως μετά να δέχεται κλήση από τον Ι. Λαγό στο ίδιο τηλέφωνο. Επίσης, έχουν καταγραφεί πλήθος συνομιλιών του Ιωάννη Λαγού πριν και μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα με τον Γ. Πατέλη. Μάλιστα, ο Γ. Πατέλης μετά το τραγικό περιστατικό έχει δεχθεί 13 κλήσεις από τον Γ. Ρουπακιά και ακολουθούν τηλεφωνήματα του Γ. Πατέλη σε σταθερό τηλέφωνο που είναι στο όνομα του Ν. Μιχαλολιάκου. Ερωτηθείς για τα τηλεφωνήματα αυτά από τον ανακριτή ο Ν. Μιχαλολιάκος απαντά: «Εις ό,τι αφορά το πρώτο τηλέφωνο την επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία μου με τον Ι. Λαγό αυτή αφορούσε την μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας, καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας των μετακινήσεων μου με τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή κ. Παυλόπουλο. Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων όπου είναι η έδρα του κόμματος, οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός. Επιπλέον τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήμουν στο χώρο των γραφείων, χώρο εις τον οποίο διέρχονται και και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Θα ήταν ευχής έργον εάν ήταν δυνατόν από πλευράς νομικής και τεχνικής να επιτευχθεί η απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών, οι οποίες φέρονται ότι αφορούν το πρόσωπό μου. Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεως μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές».

Η απολογία Πατέλη

«Αρνούμαι την αποδιδόμενη σε εμένα πράξη» υποστήριξε στον ανακριτή ο Γ. Πατέλης, υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α Νίκαιας. Μετά την απολογία του ο Γ. Πατέλης οδηγήθηκε στη φυλακή με ανακριτή και εισαγγελέα να κρίνουν ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. «Ο Γ. Ρουπακιάς ποτέ δεν ήταν μέλος του πενατμελούς ούτε κάποια Αναστασία ούτε κάποιος Βασίλης», λέει ο κατηγοορύμενος.

Ερώτηση: Πότε μάθατε για τη συμπλοκή που οδήγησε στο μαχαίρωμα και θάνατο του Φύσσα και από ποιον;

Απάντηση: Μου τηλεφώνησε ο ίδιος ο Ρουπακιάς γύρω στα 15 - 20 λεπτά μετά το περιστατικό και εγώ έκριναν ότι έπρεπε να ενημερώσω αμέσως τον περιφερειάρχη μου που ήταν ο Λαγός.

Ερώτηση: Εκτός από τον κ. Λαγό ενημερώσατε και άλλους το το βράδυ της 17.9.2013;

Απάντηση: Όχι με δική μου πρωτοβουλία αλλά όσοι με κάλεσαν το έμαθαν από μένα. Πριν το περιστατικό έστειλα μηνύματα σε διαφόρους συναγωνιστές προκειμένου να ενημερωθούν για την επίσκεψη του αρχηγού στα γραφεία μας που θα γίνονταν τη ν Πέμπτη. Ως προς τη λέξη πυρήνας υπήρχε μια άτυπη συνήθεια να αποκαλούνται πυρήνες κάποιες τοπικές οργανώσεις και ο υπεύθυνος τους πυρηνάρχης.

protothema.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕWSNPEOPLE ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share