Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Michael Jackson: ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΟΚ αθωώνει την AEG Live!!!

4 Οκτωβρίου 2013
Michael Jackson: ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΟΚ αθωώνει την AEG Live!!!

Καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για τον θάνατο του Michael Jackson δεν φέρει η διοργανώτρια εταιρία των συναυλιών του, η AEG Live, παρά το γεγονός ότι προσέλαβε τον γιατρό που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, απεφάνθη το δικαστήριο του Λος Αντζελες.

Η μητέρα του «βασιλιά της ποπ», Κάθριν Τζάκσον, είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της AEG Live το 2010 διεκδικώντας αποζημίωση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με τον ισχυρισμό ότι η εταιρία ευθύνεται για την πρόσληψη του γιατρού Κόνραντ Μάρεϊ και κατ' επέκταση τον θάνατο του τραγουδιστή, τον Ιούνιο του 2009, παραμονή της συναυλίας του, για την οποία είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια.

Η οικογένεια υποστήριζε ότι η εταιρία πίεσε τον γιατρό να παραβιάσει όλους τους ιατρικούς κανόνες για να διασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες. Η AEG Live, όπως αναφέρει η espresso, από την πλευρά της, αρνούνταν τις όποιες ευθύνες υποστηρίζοντας ότι ο Τζάκσον ήταν υπεύθυνος για τις ιατρικές επιλογές του και τονίζοντας πως μόνο εκείνος και ο γιατρός του γνώριζαν ότι έκανε χρήση ισχυρού αναισθητικού.

Το σώμα των ενόρκων ύστερα από πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες που διήρκεσε η δίκη, αποφάνθηκε τελικά υπέρ της, μια απόφαση που απογοήτευσε τόσο την οικογένεια όσο και τους δεκάδες φαν που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο για να μάθουν πρώτοι τα νέα. Σε περίπτωση που η εταιρία κρινόταν υπεύθυνη, θα υποχρεωνόταν να αποζημιώσει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την Κάθριν Τζάκσον και τα τρία παιδιά του τραγουδιστή, για διαφυγόντα κέρδη.

gossip-tv.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NEWSNPEOLE ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share