Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καμία κάμερα: Έτσι κλέβουν το PIN της κάρτας σας στα ΑΤΜ

Μεγάλη προσοχή!

21 Ιανουαρίου 2022 12:46
Καμία κάμερα: Έτσι κλέβουν το PIN της κάρτας σας στα ΑΤΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ: Ένας 52χρονος υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων χρηστών.

Συνελήφθη στους Εύζωνους του Κιλκίς ένας 52χρονος Σκοπιανός, ο οποίος υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων χρηστών μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης.

Ο 52χρονος ο οποίος καταζητείται από τις γερμανικές αρχές ως μέλος κυκλώματος, στη συνέχεια κατασκεύαζε κάρτες – κλώνους, με τις οποίες έκανε αναλήψεις και συναλλαγές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η λεία της σπείρας φέρεται να ξεπερνάει τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 52χρονος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έφτασε σε ελληνικό έδαφος από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών.

Νωρίτερα προσήχθη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα, ο καταζητούμενος διώκεται επειδή πριν από 13 χρόνια, το 2006, κατάφερε να «μπλοκάρει» δύο ΑΤΜ στο Μόναχο υποκλέπτοντας τα στοιχεία και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών. svg%3!

Καμία κάμερα: Έτσι κλέβουν το PIN της κάρτας σας στα ΑΤΜ

Το κόλπο της υποκλοπής

Η υποκλοπή γινόταν με τη χρήση μικροσκοπικών καταγραφικών μηχανημάτων και την τοποθέτηση πρόσθετου πληκτρολογίου και όχι κάμερες όπως θα έχετε διαβάσει.

Η ζημιά που του αποδίδεται ότι προκάλεσε μόνο στη Γερμανία ανέρχεται σε 204.000 ευρώ.

Τα ίδια διωκτικά έγγραφα περιγράφουν τη δράση συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο 52χρονος, μαζί με δύο συνεργούς του.

Τα μέλη της κατηγορούνται ότι με τη χρήση των κλεμμένων στοιχείων έφτιαξαν πραγματικές κάρτες (κλώνους) και προέβησαν σε συναλλαγές ή αναλήψεις μετρητών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που υπερβαίνει το 1,3 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στις χώρες που φέρεται πως έδρασε η συμμορία είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βουλγαρία και τα Σκόπια.

Προσοχή: Αυτό είναι το νέο κόλπο για να κλέβουν κάρτες, ΡΙΝ και χρήματα από τα ΑΤΜ

Τρόποι για να σας κλέψουν στα ΑΤΜ υπάρχουν πολλοί καθώς η εφευρετικότητα των επίδοξων ληστών δεν σταματά ποτέ. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που έχουν γίνε γνωστοί και η αστυνομία μας εφιστά την προσοχή, δείτε εδώ την απάτη με το πληκτρολόγιο.

Πριν μερικά χρόνια το φως της δημοσιότητας είχε δει μια άλλη απάτη στην οποία τοποθετούνταν μια "περίεργη" συσκευή στα ΑΤΜ με σκοπό να κλέψουν, κάρτες, PIN η και χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Η συσκευή αυτή επέτρεπε στον ιδιοκτήτη να "διαβάσει" όλα τα στοιχεία μιας κάρτας κάτι το οποίο θορύβησε τις αρχές και προσπάθησαν να βρουν μια λύση.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μερικά tips για την ασφάλεια σας αλλά και ποια είναι τα... ύποπτα σημάδια.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share