Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός: Πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Μεγάλη προσοχή!

18 Ιανουαρίου 2022 12:43
Καιρός: Πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρή κακοκαιρία με ολικό παγετό δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολόγων. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Έρχεται πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο υδράργυρος ενδέχεται να "φλερτάρει" και με τους -15° με -18° στη βόρεια Ελλάδα όπου αναμένουμε να ξαστερώσει με αυξημένες τις πιθανότητες ακόμη και για ολικό παγετό», αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Κύμα κακοκαιρίας και στην Αττική με πυκνές χιονοπτώσεις

«Είχαμε αναφέρει αυτή την εξέλιξη αρκετές ημέρες πριν όταν μιλήσαμε για τον ΩΜΕΓΑ εμποδιστή και που θα έστελνε διαδοχικά κύματα ψύχους προς τη χώρα μας στο δεύτερο μισό του μήνα», σημειώνει και προσθέτει: «Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα όσο ακόμη ο χρόνος μας το επιτρέπει».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η Αττική θα δεχθεί το κύμα το Σαββατοκύριακο. Όπως αναφέρει: «Τα χιόνια θα εστιάζονται από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Και η περιοχή της Αττικής θα δεχτεί μεγάλη ποσότητα χιονιού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα είναι μια δύσκολη κακοκαιρία, θέλει προσοχή και πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο έχουμε το χρόνο μπροστά μας.

Μέχρι το Σάββατο πάντως και αυτό το ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όσο περνούν οι μέρες οι προγνώσεις θα γίνονται ακόμη πιο συγκεκριμένες ο καιρός θα μας τα χαλάσει αρκετά. Ήδη, από σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου θα έχουμε βροχοπτώσεις προς το ανατολικό και νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα και μετά περνάει ένα ψυχρό μέτωπο και δεν αποκλείεται αύριο το ξημέρωμα να έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα».

Ωστόσο, τα δύσκολα έρχονται από την Παρασκευή. Όπως προέβλεψε από χθες ο κ. Μαρουσάκης «άσπρη μέρα» θα δει και η Αττική ενώ «δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας με πιθανότητες για χιονόστρωση».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share