Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο Άγιος Βασίλης αψηφά τον κορωνοϊό και μοιράζει δώρα: Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή;

«Ο Άγιος Βασίλης το κάνει αυτό εδώ και αιώνες, είναι επαγγελματίας»

24 Δεκεμβρίου 2021 18:11
Ο Άγιος Βασίλης αψηφά τον κορωνοϊό και μοιράζει δώρα: Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άγιος Βασίλης που παραδοσιακά μοιράζει δώρα στα παιδιά, ξεκίνησε το υπέροχο ταξίδι του, φέτος τα Χριστούγεννα, αψηφώντας τον κορωνοϊό. Με την ευκαιρία μάθε εδώ πώς εξελίχθηκαν τα Χριστούγεννα στο πέρασμα των αιώνων.

Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνει και φέτος – όπως κάθε χρόνο – η σελίδα noradsanta.org που δείχνει το… που βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης στον χάρτη.

Πάνω αριστερά βλέπουμε την περιοχή που βρίσκεται ενώ πάνω δεξιά τα δώρα που έχει μοιράσει.

«Ο Άγιος Βασίλης το κάνει αυτό εδώ και αιώνες, είναι επαγγελματίας», δήλωσε η λοχαγός του καναδικού στρατού Αλεξάντρα Χέιντακ, εκπρόσωπος της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD).

Ο Άγιος Βασίλης αψηφά τον κορωνοϊό: Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή;

Πως ξεκίνησε η… καταγραφή

Η καταγραφή της πορείας του Άγιου Βασίλη από τη NORAD ξεκίνησε το 1955, όταν μια εφημερίδα του Κολοράντο Σπρινγκς τύπωσε λάθος το τηλέφωνο ενός τοπικού πολυκαταστήματος προκειμένου τα παιδιά να καλούν και να μιλούν με τον Άγιο Βασίλη, με το νούμερο τελικά να ανήκει στην τότε Ηπειρωτική Διοίκηση Αεροπορικής Άμυνας (CONAD). Ένας αξιωματικός που ήταν σε υπηρεσία απάντησε στα τηλεφωνήματα και διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης γνωρίζει τι θέλουν για δώρο και ότι είναι ήδη καθ’ οδόν.

Η ετήσια παράδοση συνεχίζεται για 66 χρόνια και αποτελεί πλέον μέρος της αποστολής της NORAD.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να ενημερωθούν real-time για το πού βρίσκεται το έλκηθρο με τους ταράνδους μέσω της noradsanta.org ενώ μπορούν να καλέσουν και την… τηλεφωνική γραμμή του Άγιου Βασίλη, της οποίας χορηγός είναι η NORAD.

Για την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη ετοιμάζονται και άλλες υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, που είναι αρμόδιες για την προστασία του προέδρου, φροντίζουν και για την ασφάλεια του Άγιου Βασίλη, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter. «Οι Αμερικανοί μπορούν να είναι ήσυχοι ότι ο Άγιος Βασίλης, εδώ από τον Βόρειο Πόλο, θα ταξιδέψει με ασφάλεια σε όλο το ταξίδι στις ΗΠΑ», ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share