Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατριχιαστικό: Ανακαλύφθηκαν μαμούθ ηλικίας 220.000 ετών

Πρόκειται για σημαντικό εύρημα

20 Δεκεμβρίου 2021 15:38
Ανατριχιαστικό: Ανακαλύφθηκαν μαμούθ ηλικίας 220.000 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία συγκλονιστική ανακάλυψη έγινε σε λατομείο στο Swindon, σε μια πόλη στη νοτιοδυτική Βρετανία, όταν εντοπίστηκε ένα «νεκροταφείο» γεμάτο με λείψανα από πέντε μαμούθ, που πέθαναν κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τον αρχαιότερο τάφο που έχει βρεθεί στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν απολιθώματα δύο ενηλίκων, δύο νεαρών και ενός μωρού που έζησαν 200.000 χρόνια πριν ανακαλυφθούν κοντά στο Swindon, μαζί με πλήθος εργαλείων των Νεάντερταλ που πιθανότατα κυνηγούσαν τα θηρία αυτά 10 τόνων.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως θα βρεθούν κι άλλα απολιθώματα καθώς έχει ανασκαφεί μόλις ένα μικρό σημείο ενός τεράστιου λατομείου χαλικιού.

Πρόκειται για «χρυσορυχείο»

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, κρίνοντας από την ποιότητα των ευρημάτων, πρόκειται για λατομείο – «χρυσορυχείο».

Τα ευρήματα κυμαίνονται από τους γίγαντες αυτούς της εποχής των Παγετώνων, όπως μαμούθ και ελάφια -διπλάσια σε μέγεθος από τους σημερινούς απογόνους τους, με κέρατια τριών μέτρων- έως μικροσκοπικά πλάσματα όπως σκαθάρια και σαλιγκάρια του γλυκού νερού, ακόμη και σπόρους, γύρη και απολιθώματα φυτών.

Όλα αυτά τα πολύτιμα ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, θα προσφέρουν νέα στοιχεία για τον τρόπο ζωής των Νεάντερταλ στις σκληρές καιρικές συνθήκες ψύχους τής τότε Βρετανίας, σε μια περίοδο της προϊστορίας για την οποία ελάχιστα είναι γνωστά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share