Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πράξη αγάπης στη Θεσσαλονίκη: Δωρεάν φαγητό στις γιορτές από καντίνα που σταθμεύει σε γειτονιές της πόλης (Βίντεο)

«Με ένα πιάτο φαΐ, κανείς δεν έγινε φτωχότερος»

17 Δεκεμβρίου 2021 15:11
Πράξη αγάπης στη Θεσσαλονίκη: Δωρεάν φαγητό στις γιορτές από καντίνα που σταθμεύει σε γειτονιές της πόλης (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από μακριά φαίνεται μια συνηθισμένη καντίνα που «καλεί» τους περαστικούς με την μυρωδιά από τα ψημένα σουβλάκια και λουκάνικα, όμως η εικόνα πλησιάζοντας είναι διαφορετική, αφού το φαγητό μοιράζεται δωρεάν! Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τα χιλιάδες δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις από τον Δήμο Αθηναίων.

Εκφράζοντας την άποψη ότι «με ένα πιάτο φαΐ, κανείς δεν έγινε φτωχότερος», επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες στη Θεσσαλονίκη, νοίκιασαν μια καντίνα η οποία από σήμερα και για έναν μήνα, θα περιφέρεται στην πόλη και θα μοιράζει φαγητό σε ανθρώπους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που την προσεγγίζουν αλλά και σε όσους αισθάνονται μοναξιά τις γιορτινές μέρες…. Άλλωστε το σύνθημα που φιγουράρει στην γιορτινά στολισμένη καντίνα, είναι «Γιορτές σημαίνει αγκαλιά».

Πρωτοβουλία επιχειρηματιών και ιδιωτών

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιχειρηματίας Στέφανος Σαράτσης, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν διάφοροι επιχειρηματίες και ιδιώτες με στόχο να μοιράσουν φαγητό σε όλους.

«Η καντίνα μας θα βρίσκεται στους δρόμους, μέχρι τις 10 Γενάρη, σε διαφορετικές γειτονιές κάθε τρεις μέρες. Ξεκινάμε σήμερα από την Πολίχνη όπου θα βρισκόμαστε μέχρι την Κυριακή, 12:00 με 15:00, επί της οδού Δαβάκη και στη συνέχεια θα ενημερώνουμε τον κόσμο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για τις επόμενες στάσεις μας».

Δωρεάν φαγητό και αναψυκτικά

Όλες τις μέρες, θα μοιράζονται δωρεάν φαγητό και αναψυκτικά σε όλο τον κόσμο, «σε ανθρώπους», διευκρινίζει ο κ. Σαράτσης, «που έχουν ανάγκη, σε ανθρώπους που είναι μόνοι αλλά και σε φίλους διάφορους οι οποίοι θα ήταν όμορφο να έρθουν κοντά μας και να γίνουμε όλοι μια παρέα».

«Εμείς θέλουμε να περάσουμε αυτές τις γιορτές διαφορετικά, να είμαστε όλοι μαζί και να μην υπάρχει ίχνος μοναξιάς, το έχουμε ανάγκη τα τελευταία χρόνια» προσθέτει.

Το προσεχές τριήμερο, θα διατεθούν περίπου 400 σουβλάκια, χώρια τα υπόλοιπα κρέατα- πανσέτες, λουκάνικα και κοτόπουλα- ενώ θα διανέμονται και μερίδες μαγειρεμένου φαγητού για να μπορούν, όσες οικογένειες το επιθυμούν, να το πάρουν σπίτι τους. Παράλληλα, τα παιδιά θα παίρνουν και το δικό τους δωράκι αφού, χάρη σε μια δωρεά, υπάρχουν και παιχνίδια προς διάθεση.

«Εκτός από τα ψητά, τις πατάτες και φυσικά το ψωμάκι, έχουμε και δύο μαγειρεμένα φαγητά. Υπολογίζουμε αυτό το τριήμερο να μοιράσουμε φαγητό σε 1000 άτομα αλλά από κει και πέρα, όσοι περισσότεροι έρθουν θα τους εξυπηρετήσουμε» καταλήγει ο κ.Σαράτσης.

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις από τον κόσμο που πλησίασε την καντίνα, ήταν χαμόγελα και ενθάρρυνση για συνέχιση της δράσης, όπως της κ. Μαρίας η οποία έκανε λόγο για μια ωραία πρωτοβουλία προτρέποντας τους διοργανωτές να το συνεχίσουν για όλο τον κόσμο, «για τους φτωχούς, για τους άπορους αλλά και για μας που δεν έχουμε ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share