Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Θρήνος στη βιομηχανία του Gaming: Έφυγε από τη ζωή ο "πατέρας" του Nintendo

Θλίψη...

10 Δεκεμβρίου 2021 12:42
Θρήνος στη βιομηχανία του Gaming: Έφυγε από τη ζωή ο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς ο Masayuki Uemura, ο "πατέρας" του Nintendo, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τον αιφνίδιο θάνατο πασίγνωστου προπονητή.

O Masayuki Uemura, δημιουργός του Nintendo Entertainment System (NES) και διάδοχος του, Super Nintendo Entertainment System (SNES), έχει γράψει ιστορία στον χώρο του gaming.

Και οι δύο κονσόλες, γνωστές στην Ιαπωνία ως «Famicom», έγιναν τεράστιες επιτυχίες σημειώνοντας πωλήσεις εκατομμυρίων και κάνοντας τη Nintendo μια από τις σημαντικότερες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως.

Η είδηση του θανάτου του Uemura ήρθε από το Πανεπιστήμιο Ritsumeikan, όπου ήταν διευθυντής σπουδών για βιντεοπαιχνίδια από το 2004.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που έφυγε από τη ζωή.

Ποιος ήταν ο Masayuki Uemura

Ο Uemura αρχικά εργάστηκε στην Sharp, πουλώντας φωτοκύτταρα σε διάφορες εταιρίες. Το 1972 εντάχθηκε στη Nintendo ως μηχανικός, σε μια εποχή που το gaming δεν ήταν διαδεδομένο.

Στην εταιρία ενσωμάτωνε την τεχνολογία των φωτοκυττάρων σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αργότερα δούλεψε και σε plug and play κονσόλες, μεταξύ αυτών τη Color TV-Game.

Tο 1981 η ζωή του άλλαξε. Ο τότε Πρόεδρος της Nintendo, Hiroshi Yamauchi, του πρότεινε να δημιουργήσει μία κονσόλα για βιντεοπαιχνίδια, η οποία θα έπαιρνε κασέτες cartridges. Ουσιαστικά, του ζήτησε να φτιάξει μια συσκευή ικανή να παίζει παιχνίδια arcade σε τηλεόραση.

Ο Uemura δέχτηκε και ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία στον χώρο.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις του Famicom (στην Ιαπωνία) και του αντίστοιχου NES (στις υπόλοιπες χώρες) ανήλθαν συνολικά σε 61,91 εκατομμύρια μονάδες.

Τέλος, ο εκλιπών έχει βάλει το χέρι του στην τριλογία των αθλητικών τίτλων: Soccer, Baseball και Golf.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share