Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Ελεύθερο υπό όρους το ζευγάρι Ελλήνων που είχε συλληφθεί στην Τουρκία

Πραγματοποιήθηκαν ανακρίσεις!

7 Δεκεμβρίου 2021 00:03
Ελεύθερο υπό όρους το ζευγάρι Ελλήνων που είχε συλληφθεί στην Τουρκία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελεύθεροι αλλά με τον όρο να μην φύγουν από την χώρα, αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν την Κυριακή στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από τούρκους στρατιωτικούς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η Haber Turk αναφέρει πως «μετά από τις ανακρίσεις, και τα δύο πρόσωπα που οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθερα».

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι εξετάστηκαν τα κινητά τους, καθώς και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία είχαν πάνω τους την ώρα της σύλληψης.

Ελεύθεροι υπό όρους οι δύο Έλληνες που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Πηγή εικόνα: Haber Turk

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share