Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Ελληνίδα ερευνήτρια έφτιαξε τεστ αναπνοής - Ανιχνεύει τον ιό σε 15 δευτερόλεπτα - Το τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο

Νέο "όπλο" κατά του ιού

30 Νοεμβρίου 2021 23:54
Ελληνίδα ερευνήτρια έφτιαξε τεστ αναπνοής - Ανιχνεύει τον ιό σε 15 δευτερόλεπτα - Το τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία σπουδαία ανακάλυψη έκανε μία Ελληνίδα ερευνήτρια, η οποία δημιούργησε τεστ αναπνοής που ανιχνεύει τον κορωνοϊό μέσα σε 15 δευτερόλεπτα. Με την ευκαιρία διαβάστε εδώ πότε θα διατεθούν τα δωρεάν self-test για όλους τους ενήλικους.

Ο λόγος για την Πελαγία-Ειρήνη Γκούμα, που εργάζεται ως ερευνήτρια και καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών και στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Η ίδια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, εξήγησε πώς λειτουργεί το νέο «όπλο» της επιστήμης κατά της πανδημίας.

«Πρόκειται για μία φορητή συσκευή με ειδικούς αισθητήρες, στην οποία εκπνέουμε μία φορά στο στόμιο και μέσα σε 15 δευτερόλεπτα έχουμε το αποτέλεσμα», όπως εξήγησε. Μάλιστα, ανέφερε ότι το ποσοστό επιτυχίας στα πρώτα τεστ ήταν της τάξης του 88%.

«Έχουμε κάνει την αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και περιμένουμε την απάντηση σύντομα, ώστε να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε τις συσκευές στην αγορά για τη δημόσια Υγεία», δήλωσε η Ελληνίδα επιστήμονας.

Το τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο

Η Πελαγία-Ειρήνη Γκούμα αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από το Λευκό Οίκο:

«Μας πήραν από το Λευκό Οίκο και ρώτησαν αν μπορούσα να το μετατρέψω για την ανίχνευση της γρίπης και η χαρά μας ήταν μεγάλη, αλλά υπήρχε και μεγάλη αβεβαιότητα, γιατί τότε δεν γνωρίζαμε πολλά για την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share