Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Αδιανόητη μαρτυρία γιατρού που διασωληνώθηκε: «Ήμουν πεθαμένος και γύρισα»

Τώρα σώζει ζωές

30 Νοεμβρίου 2021 22:50
Αδιανόητη μαρτυρία γιατρού που διασωληνώθηκε: «Ήμουν πεθαμένος και γύρισα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει η ιστορία ενός 49χρονου γιατρού ο οποίος πάλεψε με τον κορωνοϊό για ένα μήνα, στην εντατική και όπως εξομολογείται στην κάμερα του ΣΚΑΙ, ήταν "πεθαμένος και γύρισε". Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τον θάνατο 29χρονου από κορωνοϊό, ο οποίος ήθελε να κάνει το εμβόλιο αλλά δεν μπορούσε.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος έδωσε για ένα μήνα μάχη με τον κορωναϊό στην εντατική, με τη μάχη να συνεχίζεται για 2,5 μήνες και σε κέντρο αποκατάστασης.

Τώρα σώζει ζωές

Όλα αυτά πριν την διάθεση των εμβολίων. Τώρα, πλήρως εμβολιασμένος επέστρεψε στο νοσοκομείο του Βόλου ως εθελοντής για να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

«Μπροστά στους 5 μήνες που πέρασα, της ταλαιπωρίας, της ανικανότητας του κινδύνου του θανάτου που βίωσα, πραγματικά νεκραναστήθηκα, ήμουν πεθαμένος και γύρισα» αναφέρει στον ΣΚΑΙ ο πνευμονολόγος, Κωνσταντίνος Χρήστου.

Αδιανόητη μαρτυρία γιατρού που διασωληνώθηκε – «Ήμουν πεθαμένος και γύρισα»

O Κωνσταντίνος Χρήστου 49 ετών, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, πάλεψε με τον κορωναϊό για ένα μήνα στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Για 2,5 μήνες πήγα σε κέντρο αποκατάστασης, διότι είχα μία βαριά μυοπάθεια, μία βαριά αναιμία έπρεπε να μπορέσω να ξαναπάρω τις λειτουργίες του σώματός μου στα χέρια μου, να μπορώ να είμαι ανεξάρτητος , δεν μπορούσα ούτε να ξυριστώ, δεν μπορούσα να κάνω ούτε τις καθημερινές ανάγκες» λέει ο ίδιος.

Τότε δεν υπήρχε το όπλο του εμβολίου. Σήμερα τριπλά εμβολιασμένος επέστρεψε στο νοσοκομείο του Βόλου εθελοντικά για να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

«Πήγα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και βρέθηκα έξω από το δωμάτιο που κόντεψα να πεθάνω» δηλώνει ο κ. Χρήστου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share