Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αδιανόητο: Πέθανε από κορωνοϊό 29χρονος - Ήθελε να κάνει το εμβόλιο αλλά δεν μπορούσε

Έδινε άνιση μάχη...

30 Νοεμβρίου 2021 22:36
Αδιανόητο: Πέθανε από κορωνοϊό 29χρονος - Ήθελε να κάνει το εμβόλιο αλλά δεν μπορούσε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη έχει προκαλέσει στην Ελλάδα, η είδηση για τον 29χρονο, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στην Θεσσαλονίκη. Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε για την απαγωγή της δεκάχρονης στην Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος νέος, ο οποίος εδώ και δύο μήνες έδινε μάχη με τον κορωνοϊό, ήθελε να κάνει το εμβόλιο, αλλά οι γιατροί δεν τον άφηναν λόγω της ιδιαιτερότητας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε από τη γέννησή του.

Αδιανόητο: Πέθανε από κορωνοϊό 29χρονος - Ήθελε να κάνει το εμβόλιο αλλά δεν μπορούσε

Έλεγαν μάλιστα ότι το ίδιο το εμβόλιο θα ήταν καταστροφικό για τον οργανισμό του όσο και ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με το MEGA, ο νεαρός άνδρας έδινε άνιση μάχη με τον ιό, αφού εκ γενετής αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το ανοσοποιητικό του σύστημα, το οποίο δεν μπορούσε να αναπτύξει αντισώματα.

Πρόκειται για τον 29χρονο Κώστα Λαγούδη, από τη Σωσσάνδρα Αλμωπίας.

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε 48χρονη μητέρα δύο παιδιών από κορωνοϊό

Έχασε τη μάχη με τη πανδημία 48χρονη μητέρα δύο παιδιών από τη Θεσσαλονίκη, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες σε ΜΕΘ. Η τραγική είδηση μαζί με αυτή του 46χρονου πατέρα που κατέληξε νωρίτερα, ήρθαν να βυθίσουν στη θλίψη τη τοπική κοινωνία.

Τα 12χρονα δίδυμα αδέρφια της οικογένειας στον οικισμό της Λητής έξω από τη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως κόλλησαν τον ιό στο σχολείο και τον μετέφεραν στο σπίτι τους.

Δυστυχώς, κανείς στο σπίτι δεν ήταν εμβολιασμένος, με αποτέλεσμα οι δύο γονείς των παιδιών και ο πεθερός της 48χρονης να νοσήσουν σοβαρά και να χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Πριν από ένα 15ήμερο περίπου, ο 84χρονος πεθερός της 48χρονης κατέληξε, ενώ την περασμένη εβδομάδα τον ακολούθησε και η 48χρονη νύφη του. Η κηδεία της έγινε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στον οικισμό της Λητής.

Σοκ σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Ζητούσαν "φακελάκι" για ένα κρεβάτι ΜΕΘ

Ζήτησαν από συγγενή ασθενούς με Covid που νοσηλεύοταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, να δώσει 3.500 ευρώ προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι στην εντατική και να «μην πεθάνει», την ίδια στιγμή που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό διάλυση με χιλιάδες ασθενείς να περιμένουν στην αναμονή για χειρουργείο.

Για την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι ζητήθηκε από συγγενή ασθενούς με Covid που νοσηλεύοταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, να δώσει 3.500 ευρώ προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι στην εντατική, μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, Οδυσσέας Κάτσακας.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Κάτσακας «την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου κατά τις 11 τηλεφώνησε ο συγγενής που τυγχάνει να είναι αστυνομικός στη Ρόδο καθώς ο πεθερός ήταν σε μας βαριά, διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. Μας πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε εάν πραγματικά ισχύει ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να πληρώσει καθώς μια κυρία τον πήρε τηλέφωνο λέγοντας είμαι “επιτακτικός” υγειονομικός. Ακόμα όπως ανέφερε ο αστυνομικός η γυναίκα που ζήτησε τα χρήματα είπε στη σύζυγο του αστυνομικού ότι ο πατέρα σας είναι βαριά, ότι πρέπει να τον βάλω στη ΜΕΘ και να του κάνω τραχειοστομία, αλλιώς θα πεθάνει. Γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις, έχω μεγάλη δύναμη αν μου δώσετε 3.500 θα τα καταφέρω αλλιώς ο πατέρα σας θα πεθάνει».

Ο διοικητής του νοσοκομείου πρόσθεσε ότι η γυναίκα που ζήτησε τα χρήματα δεν ήταν άτομο του νοσοκομείου, υγειονομικός ή νοσηλευτής κι έκανε γνωστό ότι αμέσως κατήγγειλαν το γεγονός εγγράφως στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

«Η ΜΕΘ ήταν γεμάτη είχαμε επτά κρεβάτια και αυτός ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ σε ειδικό χώρο και είχε δηλωθεί και περίμενε τη σειρά του για να μπει σε κρεβάτι ΜΕΘ που θα άδειαζε, πράγμα που έγινε σύντομα καθώς άδειασε κρεβάτι και μπήκε» σημείωσε.

Ο κ. Κάτσακας κατέληξε συμβουλεύοντας τους συγγενείς των ασθενών να προσέχουν και να ενημερώνονται πάντα από το νοσοκομείο και να μην πιστεύουν κανένα ότι μπορεί να πληρώσουν και να τους δοθεί θεραπεία καθώς υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο και διαδικασία για τους

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share